понеділок, 26 вересня 2016 05:45

Спаржевий горох їдять зі стручками

— Посадили цьогоріч спаржевий горох. Його ще називають крилатий або пурпуровий. Бо з чотирьох боків має перетинчасті крильця. І цвіте незвичними червоними квіточками. А як достигає, їдять його зі стручками, — каже 48-річна Олена Мартинюк із Броварів Київської області.

— Одна горошина завбільшки 1–3 сантиметри. По 12 горошин у стручку. Молоденькі — розміром 3–4 сантиметри смачні, солодкі. А перестиглі — швидко темніють, утрачають смак і стають волокнисті. Такий горох схожий на спаржеву квасолю. Додавала його в супи, смажила, маринувала.

Спаржевий горох особливого догляду не вимагає. Росте, як і звичайний. Плететься, стелиться. Дозріває два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Спаржевий горох їдять зі стручками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути