понеділок, 30 січня 2017 00:00

Вирощені за біодинамічною технологією продукти смачніші
2

Посівний календар складений за правилами біодинаміки і враховує розташування Землі щодо Місяця, Сонця й планет. Допомагає спланувати сезонні роботи на полі, в саду, підвищити родючість землі й отримати хороший урожай. Вирощені за біодинамічною технологією продукти смачніші і краще зберігаються.

Місяць обертається навколо Землі за 27 днів. У період Висхідного Місяця його траєкторія піднімається від горизонту до зеніту. У цей час активізується рух соків, пробуджується насіння. Сприятливий для сіяння, обрізування кущів і дерев з метою стимулювати ріст нових міцних пагонів, для нарізання щепи та щеплення дерев і кущів, косіння трав на зелений корм, заготівлі дров.

Період Низхідного Місяця, коли він прямує від зеніту до горизонту, триває 14 днів. У цей час рослина адаптується до землі. Легше переносить стрес під час пересадки, краще утворюється коріння. Низхідний Місяць сприятливий для садіння розсади й цибулин, закладання компостів, підживлення ґрунту.

Несприятливий час викликаний затемненням, вузловими положеннями Місяця або планет. Якщо ви садили посадку в ці дні, то обробіток у сприятливий час допоможе покращити ситуацію.

Як користуватися таблицями.

Усі сільськогосподарські культури поділяються на чотири групи за ознаками формоутворення — Кореня, Листа, Квітки, Плоду.

Дні Кореня сприяють кращому розвитку підземної частини в редиски, редьки, брукви, цукрового буряка, столового буряка, селери, моркви, картоплі, цибулі. Ці дні забезпечують найбільший урожай.

Дні Листа сприяють кращому розвитку листя у капусти, шпинату, салату, петрушки, спаржі. Дні Листа — найкращі для посіву та догляду за рослинами.

Дні Квітки сприятливі для посіву й догляду за всіма квітковими рослинами, а також для прополювання. Квіти, зрізані в дні цвіту, довго зберігають аромат. Олійні рослини та броколі теж краще збирати в ці дні.

Дні Плоду. До них належать ті, які вирощують на насіння — кабачки, гарбуз, томати, кукурудза, сочевиця, горох, соя, квасоля, а також ярі й озимі злакові. Посіяні в ці дні олійні дадуть найвищий урожай і вихід олії. Плодові рослини слід збирати в плодові дні, врожай краще зберігатиметься.

Зараз ви читаєте новину «Вирощені за біодинамічною технологією продукти смачніші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути