— У батьків п'ять корів, а дитині завжди молоко з магазину брала. Боялася, аби від них якась інфекція не передалася малій, — розповідає 27-річна Олена Чвірак зі Львова.
— Молоко нам передають автобусом із села, за кількадесят кілометрів. Дорогою може скиснути. Проблема відпала, коли батьки купили пастеризатор для своєї міні-ферми. Пастеризоване молоко тепер даю 3-річній дитині. Прочитала, що такий апарат убиває більш як 99 відсотків бактерій. Водночас зберігає важливі поживні речовини в молоці. Думаю, такий продукт набагато корисніший та цінніший ніж те, що продають у магазинах. Дочка аж трохи поправилася, — додає.
Пастеризатор, що придбали батьки Чвірак, — повністю автоматизований. Зручний у використанні та енергоекономний.
— Пастеризатор молока добре мати господарствам, які утримують п'ять і більше корів, — каже 50-річний Василь Улянчук, фахівець із продажу пастеризаторів. — Оброблене через цей прилад молоко може зберігатися до кількох діб. При цьому не втрачати корисних властивостей, зокрема вмісту імуноглобулінів, протеїнів. Вміст вітаміну D при пастеризації навіть збільшується.
Коментарі