вівторок, 26 квітня 2016 06:45

Крокуси люблять сонячне місце

— У крокуса з'являється ­спочатку квітка, а потім листя. Садять із цибулини так, як тюльпан. На відміну від нього, на одному місці росте кілька років, — каже 44-річна Оксана Півторак із селища Чуднів Житомирської області. — Весною зацвітає одним із перших. Цвіте два-три тижні. Кольори має яскраві. ­Навіть білий — він такий насичений, що сліпить очі, як сніг на ­морозі.

Це невисока рослина 7–15 см. У крокуса майже немає стебла.

— Садити цибулини треба в землю густо. Як зацвітуть, будуть далеко один від одного. На клумбі виглядатиме не гарно. Вони ж маленькі й не розростаються в боки. Крокус має рости на сонці, без протягів.

Коли квітка відцвітає, цибулини викопують. Кладуть на рядно чи газету, щоб просохли. Тоді — в картонну коробку і ставлять у сухе місце. Цибулини висаджують у ґрунт на початку осені. Перед цим землю удобрюють в однакових пропорціях перепрілим ­гноєм, торфом і річковим піском. Останній беруть, щоб земля стала пухкіша. Так квітка перезимує, зацвіте однією з перших.

— Є види крокусів, що ростуть у вересні-жовтні. Садять їх у червні-липні. Але таких у мене немає. Восени багато інших квітів, а навесні у квітнику вони завжди привертають увагу.

Зараз ви читаєте новину «Крокуси люблять сонячне місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути