четвер, 13 лютого 2014 16:55

Фіолетовий колір викликає сум, а синій - розширює простір: як правильно підібрати кольори в інтер'єрі
5

Для правильного інтер'єру вкрай важливий вибір кольору. Колір здатний не тільки візуально змінити простір, але і сприятливо вплинути на здоров'я людини. Неправильне застосування кольору може викликати постійне відчуття дискомфорту і роздратування.

Найчастіше в дизайні інтер'єрів використовується відразу більше трьох кольорів. З цієї причини дуже важливо навчитися правильно підбирати відтінки, які повинні обов'язково добре гармоніювати один з одним.

Червоний колір, незважаючи на його збуджуючий вплив, який підвищує життєвий тонус, здатний досить швидко втомлювати. Виходячи з цього, не рекомендується використовувати червоний колір для кімнати у великих кількостях. Найкраще за допомогою червоного кольору розставляти акценти для приміщення, роблячи його більш яскравим і живим.

 

Підняттю настрою також сприяють жовтий і оранжевий кольори, тому їх можна сміливо використовувати при оформленні кухонь, віталень і холів. Такі сонячні відтінки ідеально підходять для приміщень, в яких не вистачає світла. Мінусом оранжевого кольору є його вплив на простір: помаранчевий колір візуально робить кімнату менше.

 

Візуально зменшує простір і коричневий колір, тому його не варто використовувати для маленьких кімнатах.

Дуже корисним кольором в інтер'єрі можна назвати зелений. Зелений колір найкраще підходить для розслаблення і відпочинку. Особливо рекомендується в якості основного кольору в приміщенні вибирати зелений людям, страждаючим захворюваннями серця і судин.

 

 Доведено, що зелений колір заспокійливо впливає на нервову систему. Використовуйте зелений колір для робочих кабінетів, для кімнат, де ви займаєтеся розумовою роботою, а також там, де ви проводите багато часу, відпочиваючи. Відтінки зеленого візуально розширюють приміщення, роблячи його більш просторим і вільним

Синій і блакитний кольори також здатні робити простір більше. Через їх здатність знімати емоційне навантаження їх рекомендується використовувати для оформлення спальних кімнат, особливо невеликих розмірів.

 

Фіолетовий колір викликає почуття смутку і навіває тугу, тому його радять використовувати лише для розстановки акцентів.

Чорний колір ідеально вписується в контрастні інтер'єри. Він дуже добре справляється з об'єднанням кількох яскравих відтінків в одне ціле.

 

Завдяки своїй широкій колірній гамі сірий колір часто використовується в якості фону для кімнат. Відтінки сірого кольору носять нейтральний характер, тому добре підходять для створення будь-яких інтер'єрів.

Зараз ви читаєте новину «Фіолетовий колір викликає сум, а синій - розширює простір: як правильно підібрати кольори в інтер'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути