середа, 24 грудня 2014 11:25

На ялинку вішають фотографії і живі квіти
5

У хаті повинні стояти живі квіти
Фото: надані Оксаною Крамар
Цього року модно прикрашати ялинки іграшками із справжніх шишок і горіхів

Напередодні року Кози за китайським календарем, дім радять прикрасити синіми і зеленими гірляндами та іграшками. Натомість ялинку краще оздобити фотографіями і квітами. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла дизайнер Оксана Крамар.

"У грудні працюємо без вихідних. Треба підготувати до свят офіси, магазини, готелі, ресторани і будинки, - говорить Оксана. – На оформленні офісів і вітрин магазинів у грудні можна заробити стільки, щоб наступні півроку не ходити на роботу. Наряджати ялинки почала у 2012 році. Кожен рік має свої особливості. Одні замовники керуються порадами китайського гороскопу, аби вгодити господині року Козі, інші не зважають на забобони, а просять все прикрасити у західному стилі. Комусь до вподоби однотонні іграшки, хтось із замовників тішиться гірляндами і просить побільше живих ялинок чи гілок".

Серед українців цього року користуються популярність різдвяні вінки на двері.

"Є вінки, які замовляють для того, аби оздобити різдвяний стіл, - пояснює дизайнер. – У нас частіше стали брати ялинки на прокат. Більшість віддають перевагу живим новорічним деревам, але є такі, що дбають про природу і вибирають для оселі штучну сосну чи ялинку".

Оформлення офісу обійдеться у 7-10 тис. грн. Прикрашена ялинка до двох метрів - у 3 тис. грн.

"Цього року модно прикрашати ялинки іграшками із справжніх шишок і горіхів, вішати на гілочки сімейні фотографії та живі квіти", - каже дизайнер.

У декорі віддати перевагу синьому, зеленому і коричневому кольорам радить харківський астролог Олена Максимова.

"Проігноруйте червоний. Його енергія нагадуватиме про війну та агресію, - говорить Максимова. - У хаті повинні стояти живі квіти. Щоб притягнути до оселі енергію позитиву, добра і достатку, не забувайте про символіку води і дерева"

Зараз ви читаєте новину «На ялинку вішають фотографії і живі квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути