вівторок, 06 вересня 2016 06:05

Перевіряють у потенційних квартирантів, чи є штамп у паспорті

— На квартирантів із дітьми й тваринами погоджуються власники недорогих квартир, — каже столичний рієлтор Тетяна Михайліна, 29 років.

— Нещодавно самі шукали житло. Сину тоді було вісім місяців. Із дітьми переважно відмовляють. Попросилися до знайомої. Заселяти родину з дитиною не хотіла, але нам дозволила, бо добре знала. Квартира в новобудові, з новими недорогими меблями. У таких оселях легше погоджуються на тварин і маленьких дітей. Оновити пошкоджене можна невеликим коштом. Якщо ремонтували для себе, то ретельно підбирають мешканців.

Хто найбажаніший квартирант?

— Сімейна пара без дітей. Аргументують тим, що це вже серйозні люди. Часто перевіряють у потенційних квартирантів, чи є штамп у паспорті. Керуються тим, що самотні молоді люди влаштовуватимуть вечірки. Хлопцям не хочуть здавати, бо приводитимуть дівчат. Деякі господарі навпаки — беруть лише студентів, бо мають квартиру неподалік навчальних закладів.

Як шукати житло власникам тварин?

— У договорі прописують, що в помешканні житиме тварина. Орендар зобов'язується при виїзді компенсувати шкоду, якої вона завдасть. Це не завжди заспо­коює власників. Бо в договорі не напишеш, що пес поводитиметься тихо. Те саме стосується маленьких дітей. Сусіди скаржаться, власники вимушені відмовлятися від проблемних орендарів.

На які хитрощі йдуть квартиранти?

— Применшують розміри ­улюбленця, називають іншу породу. Розповідають, що тварина дресирована й вихована. Іноді взагалі приховують. Було, що квартирант власницю не пускав до хати. А тут із кухні вибігає пудель. Хоча в договорі прописано — жодних тварин. Хлопцю довелося шукати нове житло. На дітей кажуть, що це гості, діти родичів.

Як рієлтори переконують власників?

— Якщо орендодавець налаштований категорично, його не переконаєш. Для більшості тварини чи родини з дітьми небажані. Можна спробувати поговорити. Мовляв, у людей дорогий пес. Вони витрачають багато грошей на утримання улюбленця. Купують тварину зважено, свідомо, розраховують витрати на місяць. Це платоспроможна й надійна категорія квартирантів. Іноді діє. Декому пропонують доплачувати за собаку щомісяця. В середньому сходяться на 500 гривнях.

Родини з дітьми часто затримують орендну плату. Домовитися про них складніше. Одного разу мешканці будинку викликали поліцію через шум серед ночі. Вказали на родину з двома дітьми. Кілька днів розбиралися, викликали господарів. Виявилося, вечірку влаштували в іншій квартирі. Раніше цю родину несправедливо звинувачували в затопленні.

Зараз ви читаєте новину «Перевіряють у потенційних квартирантів, чи є штамп у паспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути