субота, 19 травня 2012 11:27

Закон про вибори поки що не відповідає рішенням Конституційного суду - КВУ

Закон про вибори поки що не відповідає рішенням Конституційного суду - КВУ
Організовувати вибори за кордоном тепер напряму планує ЦВК. Фото: chesno.org

Чинний закон про вибори народних депутатів України треба привести у відповідність до рішень Конституційного суду, які нещодавно були ухвалені.

Про це заявив під час веб-конференції Олександр Черненко, голова правління Комітету виборців України.

"Йдеться про рішення заборонити подвійне балотування і щодо закордонного виборця, що він не має права голосувати на мажоритарних округах. Тобто Конституційний суд, скасувавши ці норми, не запропонував нові, бо він і не може їх запропонувати. Але відповідно багато інших статей закону зав'язані на скасовані норми, які вже не діють", – сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КС вирішив: закордонні дільниці до округів Києва не приєднувати

Він також додав, якщо ЦВК, наприклад, побачить, що одна й та ж особа подала документи на реєстрацію її в партійному списку й по мажоритарному окрузі, то, згідно з цими змінами, вона відмовить йому там і там.

"Те ж саме по закордонному голосуванню. Зараз у нас закордонні виборці по закону мали б бути закріплені до київських округів. Конституційний суд визнав цю норму недійсною. Тому ЦВК пропонує створити єдиний закордонний округ, де будуть голосувати лише за партійними списками. І взагалі, організовувати вибори за кордоном тепер напряму буде ЦВК", – зазначив Черненко.

За його словами, щоб виправити всю цю ситуацію, пропонуються відповідні зміни у законопроекті, який ЦВК направило до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Закон про вибори поки що не відповідає рішенням Конституційного суду - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути