пʼятниця, 13 квітня 2012 17:14

У Брюсселі сподіваються, що питання закордонних округів не політизуватимуть

У Брюсселі сподіваються, що питання закордонних округів не політизуватимуть
Фото: tsn.ua

Брюссель сподівається, що рішення Конституційного суду України про голосування на парламентських виборах на закордонних виборчих дільницях не буде політизоване, і знову закликає Київ прийняти Виборчий кодекс.

У п'ятницю в Брюсселі прес-секретар європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано повідомив, що в Європейською комісією було взято до уваги рішення КС.

"Ми думаємо, що рішення КС має зміцнювати верховенство права в Україні і не має бути політизованим", - сказав він.

У цьому зв'язку він нагадав, що в ЄС також обізнані про те, що закон про вибори народних депутатів було прийнято в минулому році більшістю Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК остаточно визначилися із кількістю округів

"Буде шкода бачити ситуацію, коли зміни до виборчого законодавства підірвуть компроміс між правлячою партією і опозицією", - підкреслив він.

При цьому Стано додав: "ЄС постійно закликав ухвалити Виборчий кодекс, який можна буде застосувати до всіх виборів, і який був би розроблений в тісних консультаціях з Венеціанської комісії Ради Європи та Офісом з питань демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарізка округів може спотворити вибори - Венеціанська комісія

ЄС сподівається, що ухвалення такого кодексу не буде далі відкладатися, і документ буде розроблено і прийнято прозорим і всеохоплюючим чином, відображаючи думку всього українського співтовариства.

Як повідомлялося, КС визнав неконституційним положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким зарубіжні виборчі дільниці включаються до складу одномандатних округів на території Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі сподіваються, що питання закордонних округів не політизуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути