середа, 17 вересня 2014 15:25

За відтермінування асоціації платить ЄС, щоб задобрити Росію - експерт

За відтермінування асоціації платить ЄС, щоб задобрити Росію - експерт
unian.net

Відкладення впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС виходить з інтересів Заходу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Це є кроком ЄС. Він спрямований на можливість проведення подальших переговорів з Росією і зняття її "стурбованостей". Це елемент ширшого мирного плану", - зауважив експерт.

Палій нагадав, що сама Угода впроваджується вчасно, в силу не вступає лише зона вільної торгівлі.

"Це найважливіший елемент. Але крім питання зони вільної торгівлі Угода містить план реформ України. І все це залишається в силі", - зазначив політолог.

"Звичайно було би добре, якби зона вільної торгівлі запрацювала швидше, але раз так вийшло, то платить за це ЄС. Тому що він залишає відкритим свій ринок для 98, 5 % українських товарів. По-суті зараз ми виходимо на європейський ринок. Давайте подивимося на цифри: на 15 % в цьому році зріс ексепорт товарів до ЄС. Тому вага цього ринку для України є дуже великою", - зауважив експерт.

За словами політолога, зараз вже не має великого значення те, чи введе Росія для України додаткові мита на товари. "Тому що частка Росії в нашому експорті впала до 15-17%", - пояснив Палій.

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада України та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію з ЄС. Однак, Угоду про поглиблену й усеохопну зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом відкладено на рік. Таким чином, вона почне діяти з 31 грудня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «За відтермінування асоціації платить ЄС, щоб задобрити Росію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути