середа, 25 травня 2016 13:03

За Савченко Порошенко заплатить виборами на Донбасі - політолог

За Савченко Порошенко заплатить виборами на Донбасі - політолог
mignews.com.ua

Порошенко і Путін використовують Надію Савченко у власних цілях. Адміністрації президентів домовилися - Порошенко прикриє звільненням свої "гріхи", а Путін проведе вибори на Донбасі.

Про це сказав політолог Віктор Небоженко у коментарі Gazeta.ua.

"Адміністрації президентів Порошенка і Путіна використовують Савченко виключно у своїх рейтингових інтересах. Другу річницю Порошенка, яка є важкою для президента і ще важчою для України, прикриють звільненням Надії. Порошенко намагається підняти свій рейтинг, який зараз у межах 10%. Натомість Путін наполягає на проведенні виборів на Донбасі: "Ми звільнили Савченко, а ви дайте нам можливість легалізувати присутність наших бандитів на виборах", - каже політолог.

Після повернення Савченко, президент спробує керувати її політичними діями. Дорікатиме у невдячності, вважає експерт.

"Приїзд Савченко велика проблема для української еліти. Як їй після тюрми приходити в парламент і дихати одним повітрям з людьми з "Опоблоку". Тому її прихід в парламент поставить питання чи іграшка вона в чужих руках, чи у неї є власна думка. Якщо вона буде критикувати президента, голова Адміністрації викличе її в кабінет і скаже: "Ми звільнили тебе з тюрми, ти маєш бути вдячною". Цікаво, як вона буде себе вести у ситуації, коли її будуть звинувачувати у тому, що вона бачить проблеми країни", - заявив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виліт до Ростова по Савченко є грандіозним піаром Порошенка - експерт

Нагадаємо, ЗМІ повідомляють, що Петро Порошенко прибув до Ростова-на-Дону, щоб забрати Надію Савченко до України. Льотчицю обміняють на двох російських ГРУшників.

Водночас сестра Надії, Віра Савченко не має офіційної інформації про обмін льотчиці.

Зараз ви читаєте новину «За Савченко Порошенко заплатить виборами на Донбасі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути