пʼятниця, 12 квітня 2013 17:54

Якби опозиція виводила на вулиці сотні тисяч, то парламент вона могла б ігнорувати - експерт

Якби опозиція виводила на вулиці сотні тисяч, то парламент вона могла б ігнорувати - експерт
Олексій Голобуцький. Фото: www.unn.com.ua

Якби опозиція виводила на вулиці сотні тисяч людей, то парламент вона могла б ігнорувати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

Відновлення роботи парламенту наступного тижня пов'язане, перш за все, тим, що опозиція не хоче втрачати єдиною своєї трибуни — Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції наполягають на чесному формуванні порядку денного: тоді парламент працюватиме довго

"Зрозуміло, що те, що зробила більшість, коли провела своє засідання на Банковій — м'яко кажучи, це збентежило опозицію. В ситуації, коли парламент залишається єдиною серйозною трибуною опозиції, то, зрозуміло, що краще для них зараз проводити якусь серйозну роботу у парламенті, ніж не дуже вражаюче проводити акції протесту", - пояснив експерт.

Голобуцький додав: "Бо якщо б виходили мільйони, чи хоча б сотні людей на вулиці, то можна було б і ігнорувати парламент. Тоді б більшість засідала де хоче. А якщо в опозиції заберуть парламент, чи буде якесь нове переформатування, чи вибори, то для опозиції, та й для парламентаризму в нашій країні загалом, це нічого хорошого не дасть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" могли б винести на розгляд відставку уряду, але не хочуть із гордості - експерт

Щоби досягнути певного компромісу у парламенті, більшість вдалася до останнього засоби - "виїзне" засідання, і це вплинуло на ситуацію, переконаний він.

"Судячи з того, що цей варіант ("виїзне" засідання -ред.), було застосовано останнім, говорить про те, що парламент таким чином певним колам у владі доводить свою ефективність. Тобто, той, хто відповідав за останні дії, виявився більш ефективним, ніж ті засоби, які використовувалися до цього. І це до певної міри подіяло. Але все це відносно: вигравши в одному, можна програти в іншому", - наголосив він.

Щодо подальшої роботи Верховної Ради, то, на переконання Голобуцького, все буде залежати, перш за все, від того, чи захочуть все ж таки проводити референдум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі блокування Київради Партія регіонів "перенесе" її з Хрещатика на Банкову?

"Якщо буде призначено референдум, то зрозуміло, це буде викликати постійні баталії. Бо зрозуміло, до чого він веде. А, по-друге, все залежатиме від того, наскільки опозиція буде сильна на вулиці, наскільки вплине вихід Луценка, і наскільки реальними будуть наші європерспективи. Тобто, залишається, буквально, почекати до кінця травня. Це півтора місяці. І тоді вже буде зрозуміло, що нас чекає", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Якби опозиція виводила на вулиці сотні тисяч, то парламент вона могла б ігнорувати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути