пʼятниця, 12 квітня 2013 04:31

Пентагон заявив, що Іран та КНДР не страшні для США

Пентагон заявив, що Іран та КНДР не страшні для США
Чак Хейгел. Фото: lenta.ru

Іран та Північна Корея за нинішнього рівня розвитку ракетних технологій не можуть загрожувати території США, заявив глава Пентагону Чак Хейгел на слуханнях у сенатському комітеті зі збройних сил.

"Я не вірю, що зараз у цих країн є така можливість .. Але це лише зараз, тому ситуація небезпечна. Ми ж готові до відбиття будь-яких загроз, будь то Іран чи Північна Корея", - сказав Хейгел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони США вважає, що Північна Корея підійшла дуже близько до "небезпечної межі"

На початку квітня з'явилися припущення про те, що Північна Корея може здійснити тестовий пуск балістичної ракети середньої дальності типу "Мусудан". Вважається, що дальність польоту ракети складає близько 3-4 тисяч кілометрів. Крім цього, висловлювалися припущення, що Пхеньян може здійснити пуск відразу декількох ракет типу "Скад" і "Нодон" з різних майданчиків у разі невдалого пуску балістичних ракет типу "Мусудан".

КНДР оголосила себе ядерною державою у 2005 році, а в 2006, в 2009 і 2013 роках провела підземні ядерні випробування, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства. Рада Безпеки ООН прийняла резолюції з вимогою до КНДР припинити діяльність в ядерній сфері. Раніше в квітні влада КНДР оголосила про плани щодо відновлення робіт на підприємстві зі збагачення урану в Йонбені.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон заявив, що Іран та КНДР не страшні для США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути