четвер, 25 квітня 2013 20:43

Я не здивуюся, якщо вони проведуть референдум - політолог

Я не здивуюся, якщо вони проведуть референдум - політолог
Віктор Небоженко. Фото:news2000.com.ua

Референдум - це вкрай важка ноша для суспільства і держави, а влада намагається його провести тишком-нишком.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Для адміністративного ресурсу - чим раніше буде проведено референдум, тим краще - тому що громадська думка і опозиція не встигнуть підготуватися. Для населення і опозиції - потрібно якомога довше потягнути. І час, звичайно, ж вибрано правильне. Всі у відпустках. Тому я не здивуюся, якщо вони проведуть референдум ", - зазначив він.

Крім того, за його словами, проведення референдумі 18 серпня - дуже "реальна дата", але це не вірно таким чином проводити референдум.

"Так, це дуже реальна перспектива. І це погано, тому що не можна тихенько, між іншим, провести референдум, а потім десять років пояснювати про те, що ви ж нам дозволили це зробити. Так не чинять ", - висловив думку політолог.

Зокрема, на думку Небоженка, референдум не повинен проводитися нишком, оскільки це може спричинити за собою негативні наслідки.

"Референдум повинен бути масовим, найбільш публічним заходом, а вони намагаються зробити, як роблять всі - таємно, швидко, і з дезорієнтацією громадськості. Погано, що все робиться нишком ", - додав він.

Також, коментуючи слова координатора "Спільної справи" Олександра Данилюка про те, що організація зверталася до опозиція з приводу референдуму, але та не реагувала, він сказав: "Це для опозиції несподівано, вони не знають як їм чинити. Тут же так - вони ще не закінчили акцію "Вставай, Україно!", А влада так робить. Буде якесь то взаємодія ".

"Референдум - це вкрай важка ноша для суспільства і держави, і я боячись, що вони її зроблять легкою і швидкою. Що це буде неякісно ", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк повідомив, що джерела в Адміністрації президента називають дату проведення Всеукраїнського референдуму, а саме 18 серпня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Я не здивуюся, якщо вони проведуть референдум - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути