четвер, 25 квітня 2013 19:13

Влада "поховала" ідею проведення референдуму — Березовець

Влада "поховала" ідею проведення референдуму — Березовець
Тарас Березовець. Фото: real-politics.org

Влада зараз зупинила будь-які рухи щодо ідеї проведення референдуму, розуміючи, що це може викликати спротив з боку Європейського Союзу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

Коментуючи інформацію, що референдум влада планує провести 18 серпня цього року, він сказав: "Для влади ідеальний час — літній, коли низька явка. При низькій явці дуже легко впливати, та міняти волевиявлення громадян".

Проте, за його інформацією, влада зовсім не планує подібного сценарію, оскільки не бажає себе наражати на небезпеку, особливо в стосунках із Європейським Союзом.

"Інша справа, що я би зараз не поспішав із референдумами. По моїй інформації, влада якраз зупинила будь-які рухи в сторону референдуму, розуміючи, що це може викликати спротив з боку Європейського Союзу", - наголосив експерт.

Зокрема, він підкреслив, що представники влади "не так бояться внутрішніх протестів, оскільки розуміють, що може виникнути реальна проблема в стосунках із Європейським Союзом. Тим паче, що на листопад оголошений вирішальний раунд переговорів в Вільнюсі про підписання Угоди про асоціацію".

Водночас він наголосив, що має інформацію, згідно з якою влада "поховала" ідею проведення референдуму.

"По інсайдерській інформації, референдум, на сьогоднішній день, фактично похований. Ключова ідея референдуму — це розпуск парламенту: скорочення депутатів із 450 до 300, введення двопалатного парламенту. Сьогодні ми бачимо появу нових перебіжчиків, що така-сяка більшість у Партії регіонів є, то який сенс їм розвалювати цю стабільну ситуацію, та витрачати зайві гроші із партійної каси, яких якраз і немає", - додав він.

Коментуючи слова  Данилюка, що "Спільна справа" зверталася до опозиції весь цей час щось вдіяти, проте ніхто не зважав, він сказав: "Спільна справа" — не чисельна організація, а великі опозиційні партії достатньо зверхньо ставляться до подібних ініціатив...Якщо буде знайдений новий нерв суспільства, тоді "Спільна справа" зможе привернути увагу".

Нагадаємо, сьогодні координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк повідомив, що джерела в Адміністрації президента називають дату проведення Всеукраїнського референдуму, а саме 18 серпня цього року.
18:57 Людмила ПАРАСКІВА

Зараз ви читаєте новину «Влада "поховала" ідею проведення референдуму — Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути