четвер, 25 квітня 2013 14:25

Мін'юст підготував закон про повторні вибори

 Мін'юст підготував закон про повторні вибори
Фото: news.mistinfo.com

Міністерство юстиції винесло на громадське обговорення проект Закону України "Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VІІ скликання у деяких одномандатних виборчих округах у зв'язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року".

Про це повідомляє прес-служба Мін'юста.

"Проект Закону було розроблено Міністерством юстиції у зв'язку з прийняттям Центральною виборчою комісією постанови від 5 листопада 2012 року № 1931 "Про неможливість достовірного встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197 та 223", а також у зв'язку з визнанням Вищим адміністративним судом України неможливим достовірне встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах № 11 та 71 (постанова від 8 лютого 2013 року № П/800/99/13)", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція оскаржила у ВАСУ закон про референдум

Законопроект передбачає, що повторні вибори мають бути проведені відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" з урахуванням особливостей, визначених у Законі "Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VІІ скликання у деяких одномандатних виборчих округах...".

Згідно із законопроектом, вибори проводитимуться на підставі рішення Центральної виборчої комісії, яке має бути прийняте не пізніш як через 15 днів після набрання чинності указаним Законом.

Висування кандидатів у народні депутати України розпочнеться на наступний день після опублікування рішення Центральної виборчої комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР не нацьковувала Польщу на ОУН-УПА, то все вигадки "хворої голови" "Свободи" - Олійник

Підготовка і проведення повторних виборів народних депутатів України, відповідно до законопроекту, здійснюватиметься за кошти резервного фонду бюджету в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Як повідомляло агентство, 23 квітня Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів щодо перевиборів на проблемних округах.

Зараз ви читаєте новину « Мін'юст підготував закон про повторні вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути