четвер, 25 квітня 2013 17:02

Наслідки референдуму можуть мати апокаліптичний характер — Данилюк

Наслідки референдуму можуть мати апокаліптичний характер — Данилюк
Фото: uainfo.org

Координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк повідомив, що вже півроку організація зверталася до опозиційних сил щодо небезпечності проведення референдуму та проханням повпливати на ситуацію, проте ніхто не зважав. Зараз це вже дуже стало близькою перспективою, яка може носити апокаліптичний характер.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Вся документація, необхідна для проведення референдуму, в Центральній виборчій комісії підготовлена, а залишилося лише ці документи прийняти. Вони існують, і для того, щоби вони ще стали постановами, їх залишилося проголосувати. Це може бути зроблено в будь-який момент", - висловив думку експерт.

Водночас, він наголосив, що "робота Конституційної асамблеї, або ж точніше кажучи, тих людей, які насправді готують зміни до Конституції, вона завершена".

"Впродовж травня вона легітимізує ці зміни, як нібито власні. Потім короткий термін, пов'язаний із аналізом Конституційного суду. Це абсолютно реальна дата, як на мене, вона єдина можлива — як найближча,і найбільш зручною для тих, хто буде це організовувати. Це пік відпусток", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу нагадали про долю Кучми після референдуму та революцію

Окрім того, за його словами, все, що наразі відбувається навколо питання референдуму — це секрет Полішинеля.

"Спільна справа" говорила про те, що така підготовка триває останні півроку. Ще в грудні було прийнято низку постанов КМУ для організації фінансування цього референдуму. Насправді, це секрет Полішинеля. Ми бігали півроку, а колеги із парламентської опозиції, м'яко кажучи, це питання ігнорували", - наголосив координатор громадського руху "Спільна справа".

"У нас залишилися дуже стислі терміни для проведення цього референдуму і сценарії можуть бути ще більш апокаліптичними. Можливо зараз включаться дезінтеграційні процеси", - наголосив він.

Також, Данилюк зазначив, що "зараз під це можуть нагнітати внутрішні громадянські протистояння. Хочу нагадати, що референдум, згідно із законом, застосовується для двох речей — зміни Конституційного ладу і зміни території України. Це два типи референдуму, під який виписаний цей закон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція оскаржила у ВАСУ закон про референдум

Нагадаємо, сьогодні координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк повідомив, що джерела в Адміністрації президента називають дату проведення Всеукраїнського референдуму, а саме 18 серпня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки референдуму можуть мати апокаліптичний характер — Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути