Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2013 18:10

"Всі, хто був на виїзному засіданні на Банковій - співучасники злочину" - нардеп

"Всі, хто був на виїзному засіданні на Банковій - співучасники злочину" - нардеп
Андрій Сенченко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Засідання більшості на Банковій можна було назвати тільки по одному: "На Банкову переїхав Сєверодонецьк"

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко.

Коментуючи те, що спікер Володимир Рибак підписав декілька законів, які було ухвалено на так званому "виїзному" засіданні більшості на Банковій, Сенченко зауважив, що таким чином голова ВР визнав, що скоїв злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції не здивуються, якщо більшість проведе наступне засідання в Маріїнському парку, або в лісі

"Я можу висловити тільки співчуття з приводу того, що вже досить літня та й досвідчена людина підписала визнання, що вона скоїла кримінальний злочин, за яке точно доведеться відповідати", - наголосив він.

Парламентар додав: "Коли зібралося їхнє збіговисько на Банковій, то його можна було назвати тільки по-одному: "На Банкову переїхав Северодонецьк". Бо це чиста "уголовшина". Вони, по-перше, не мали права там проводити засідання. Але навіть якщо відійти від норм регламенту і Конституції, які чітко говорять, що вони не мали проводити засідання (за межами ВР — ред.), уявімо собі, що вони, наприклад, проголосували у залі про проведення виїзного засідання — в цьому випадку вони законно могли там зібратися. Але виникає питання: на якій підставі туди не пропускали депутатів і членів лічильної комісії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович підпише закони, які було ухвалено під час виїзного засідання, то стане організатором злочину - Тягнибок

"Тобто, це не могло вже бути засіданням парламенту, навіть виходячи з цієї ознаки. Тому весь цей хор: і ті, хто це організовував, і ті, хто його вів, ті, хто приймав участь — вони співучасники злочину", - підкреслив Сенченко.

Говорячи проте, що буде далі з цими законами, якщо їх підпише ще й президент, нардеп зауважив: "При зміні влади — однозначно, кримінальна відповідальність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суспільство привчають до брутального порушення закону" — "свободівець" про "виїзне" засідання

Нардеп додав: "А от чи захоче підписуватися Януковича під цими законами — важко сказати. З точки зору здорового глузду — не має (цього робити — ред.)".

Зараз ви читаєте новину «"Всі, хто був на виїзному засіданні на Банковій - співучасники злочину" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути