вівторок, 09 квітня 2013 17:14

Якщо Янукович підпише "виїзні" закони, то відкриє дорогу таким засіданням - експерт

Якщо Янукович підпише "виїзні" закони, то відкриє дорогу таким засіданням - експерт
Кость Бондаренко. Фото: obozrevatel.com

Якщо президент України Віктор Янукович підпише закони, які були проголосовані на Банковій, то він відкриє дорогу "виїзним" засіданням.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Якщо дійде ситуація до другого виїзного засідання, то будуть враховані уроки першого. Другий момент, що все тепер буде залежати від президента, від того, чи легітимізує наслідки першого виїзного засідання, тобто наслідки першого засідання на Банковій залежатимуть від того, чи підпише Янукович закони. Якщо не підпише, то відповідно не буде сенсу збирати друге виїзне засідання", - висловив думку політолог.

Окрім того, він наголосив, що опозиція має дослухатися думки Заходу щодо розблокування трибуни. "Опозиція не може не дослухатися до голосу Заходу, західних дипломатів, які кажуть, що блокування трибуни — це контрпродуктивний захід, тому очевидно, що опозиція може розблокувати трибуну", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина вимагає від кримського парламенту скасувати постанову про "геноцид вірменів"

Водночас, він наголосив що "якщо президент підпише ці закони, тим самим він покаже, що визнає подібні засідання, і тим самим він відкриє дорогу до наступних таких самих засідань".

Як повідомлялося раніше, 4 квітня, депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради на вул. Банковій, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського було заблоковано опозиціонерами. Під час цього засідання було прийнято більше 20 законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Луценка може розколоти "Батьківщину", посиливши "тушкування" - експерт

Водночас у парламентській опозиції заявляють про нелегітимність прийнятих документів. У парламентській більшості, навпаки, переконані, що вони легітимні.

Заступник глави адміністрації Сергій Ларін заявив, що президент України Віктор Янукович підпише ухвалені парламентською більшістю на "виїзному" засіданні Верховної Ради закони у разі їх надходження в адміністрацію глави держави в установленому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Янукович підпише "виїзні" закони, то відкриє дорогу таким засіданням - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути