четвер, 23 жовтня 2014 12:45

"Востаннє бився в старших класах. Але, як треба буде в Верховній Раді - готовий"

"Востаннє бився в старших класах. Але, як треба буде в Верховній Раді - готовий"
Фото: Gazeta.ua

- Я в політиці з 18 років, маю досвід, незважаючи на вік, - каже 24-річний Роман Брезіцький. - Чотири роки був депутатом Жовківської райради. Батьки мене не просували. Вони - звичайні педагоги.

Роман - наймолодший кандидат-мажоритарник у Львові. Балотується у нардепи в 117-му окрузі. Взимку був координатором львівського Євромайдану. Тепер разом зі старшим братом займається підприємницькою діяльністю - здають в оренду звукове та сценічне обладнання. Торік оженився. Дружина Ірина - майстер спорту з легкої атлетики. Живуть із батьками жінки. Про зустріч із Брезіцьким домовляємося у Віденській кав'ярні в центрі міста. Роман приходить із прес-секретарем 23-річним Юрієм Семашком.

Хто ваш виборець? Які проблеми у вашому окрузі?

- За мною піде свідома молодь, підуть спеціалісти, робітники. І піде старше покоління. Днями зустрічався з ветеранами УПА й пенсіонерами, які працювали на різних заводах. Так вони мені кажуть: "Сину, нам було дуже тяжко у свій час, але і вам зараз тяжко. Ви те покоління, яким ми маємо передати естафету боротьби". Я вмію спілкуватися зі старшими людьми, я їх слухаю. Проблем в окрузі багато, це ж центральна частина міста. Мене непокоїть, що більше половини бомбосховищ у Львові або в занедбаному стані, або з них зробили кафешки. Такого немає бути. Із зелених зон, парків - хочуть зробити будівельні майданчики. Треба буде - тиснутиму на начальників ЖЕКів, на місто, йтиму напролом.

Кажуть, можете застосувати фізичну силу до своїх недругів?

- Неправда, - сміється. - Я востаннє бився в старших класах - за свою майбутню дружину Іринку. Хоча ходив на секцію боксу. Я дуже толерантна людина. Завжди намагаюся вирішити проблему словами. Але, як треба буде у Верховній Раді битися, щоб відстояти інтереси - я готовий.

Який чорний піар і хто проти вас застосовує?

- Політичні опоненти, які зрозуміли ще з початку року, що ми - сильна команда. Час від часу кидали нам кістки розбрату, що деколи мало успіх. Організатори Майдану розкололися, хоча зараз пробуємо об'єднатися. Мені закидають, що за власну сцену на Майдані я брав гроші. Брехня, бо доводилося покривати витрати за світло, енергію, екрани, які мені не належать. Так само пустили чутки, що беру гроші за виступи на львівському Майдані. Знаєте, скільки людей хотіли на сцену - починаючи від політиків, закінчуючи астрологами та уявними царями? Сценарист і ми мусили то якось фільтрувати. На нас чинили страшний тиск.

Хто ваш головний опонент?

- Оксана Юринець із "Блоку Петра Порошенка". У нас із нею 12 років різниці. А вік - це тяжкий багаж, і вона вже не нове обличчя в політиці. Тільки в цьому окрузі балотується вдруге.

Хто досвідчений вам допомагає перед виборами?

- Є політичні соратники, а от моральний авторитет для мене - Євген Коновалець. Я родом із Зашкова, де й народився великий командир Армії УНР. Отримав благословення отця Степана Суса з Гарнізонного храму Петра і Павла. А соратники по партії допомогли оплатити реєстрацію в народні депутати. Це майже 12 тисяч гривень. Займаються моєю політичною рекламою, підбором членів виборчої комісії. Моє гасло: "Готовий діяти!"

Зараз ви читаєте новину «"Востаннє бився в старших класах. Але, як треба буде в Верховній Раді - готовий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути