середа, 03 жовтня 2012 18:43

Влада хоче пошвидше продати 1200 підприємств, тому і дозволила іноземцям купляти землі - нардеп

Влада хоче пошвидше продати 1200 підприємств, тому і дозволила іноземцям купляти землі - нардеп
Юрій Кармазін: гроші від приватизації підуть на проїдання. Фото: kherson.blox.ua

Верховна Рада дозволила іноземцям купляти землі несільськогосподарського призначення на території України, аби пошвидше було приватизовано більше тисяч державних підприємств.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін.

"Влада нещодавно вирішили із 1500 підприємств залишити у державній власності тільки близько 300. Ці підприємства стратегічні, адже звичайні вони вже давно розпродали. Мова іде про те, що влада, Партія регіонів, хоче за 2 роки, які залишилися у Януковича абсолютно все розпродати, а недолуге господарювання Азарова покрити за рахунок тих коштів, які вони від цього розпродажу отримають. Звісно, ця приватизація не буде повною, якщо об'єкт буде продаватися без землі, на якій він стоїть", - пояснив політик.

Він додав, що зараз в результаті роздержавлення вивільнятимуться площі і підприємства з землею.

"Їх просто будуть продавати тут всередині і одразу напряму перепродаватимуть іноземним представникам. А напряму іноземців це цікавить тільки якщо купляти разом із землею. При чому підуть по такому шляху — купили завод і знесли все до нуля, без збереження профілю роботи заводу, без збереження робочих місць і т.д., бо ніхто це не контролює в державі", - обурився нардеп.

Кармазін переконаний, що рішення про масову приватизацію державних підприємств приймуть вже найближчим часом, а отримані за рахунок цього гроші підуть на "проїдання", аби закрити дірки у бюджеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці скуповуватимуть українську землю сотнями гектарів - Кармазін

"Все йде до того, що вони прямо зараз приймуть рішення про те, щоб вилучити зі списку підприємства, які не підлягають приватизації. У них для цього є рука Чечетова і вони знають, як хто себе поведе з інших політичних сил. Якщо вони зараз приймуть це рішення, то буквально протягом півроку будуть його технічно здійснювати, щоби поповнювати державний бюджет. У бюджеті величезні дірки, опускається долар, іде девальвація гривні. Так от кошти, які прийдуть від приватизації, миттєво кинуться на проїдання", - наголосив він.

Кармазін додав: "Все готується до того, аби зробити це протягом найближчого часу і кинути людям нібито на покращення життя, нібито на якісь соціальні пільги, для того, щоби знизити соціальну активність громадян. А через два роки люди зрозуміють, що вже наповнювати бюджет нічим і все розпродано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк розповів, як в українців відбиратимуть землю

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким дозволяється іноземцям купляти землю несільськогосподарського призначення.

Раніше Кабінет міністрів виніс розпорядження, у якому передбачається залишити в переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, 300 підприємств, решта 1,2 тис. компаній виключити зі списку.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче пошвидше продати 1200 підприємств, тому і дозволила іноземцям купляти землі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути