середа, 26 вересня 2012 16:44

Терьохін: "Приватизація робиться за менші гроші, ніж розповідають в уряді"

Терьохін: "Приватизація робиться за менші гроші, ніж розповідають в уряді"
Сергій Терьохін: головна мета чоловіків в уряді - збільшити доходи своїх жінок. Фото: ipress.ua

Приватизація має відбуватися задля покращення рівня життя людей, а у нас покращується життя тільки тих, хто приватизував.

Таку думку висловив народний депутат, екс-міністр економіки Сергій Терьохін, коментуючи інформацію про те, що Кабінет міністрів залишить у переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, 300 підприємств, решта 1,2 тис. компаній будуть виключені зі списку.

"Якщо ви подивитися той проект бюджету, який подавався до Верховної Ради, а потім негайно забрався, там була одна проблема — наступного року апріорі доходи від приватизації очікуються у 18 млрд грн. Але в програмі приватизації, яку підписав Янукович — це на кілька порядків вище — 210 млрд грн., які мають бути від того, що буде щось приватизовано", - розповів Терьохін.

Він додав: "Крім того, зверніть увагу, що за останні три місяця 14 газових і енергетичних компаній були придбані Фірташем. Він купив якесь "енерго", наприклад, Чернігівенерго, по ціні, яку можна порівняти з тим, що ви купуєте хату в селі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна виставив на продаж чотири ТЕЦ

"Те, що уряд Азарова подав Міжнародному валютного фонду як доходи від приватизації, - це є фіктивно. Оскільки приватизація буде зроблена за менші гроші, ніж навіть коштує залізо підприємств, а не їхнє положення", - наголосив парламентар.

Терьохін нагадав, що, наприклад, приватизація "Укртелекому" призвела до різкого підвищення цін на послуги: "Візьмемо, наприклад "Укртелеком". Радіоточка позаминулого року коштувала 5 грн на рік, а зараз - 20 грн на місяць. Телефон стаціонарний — у півтори рази більше. От і продали "Укртелеком", як продали — ніхто не знає. В результаті цієї продажі тарифи для тих, хто споживає цей фіксований зв'язок збільшилися в півтора рази, а точки - в 20 разів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташу дали зелене світло для купівлі "Кримського титану"

"Для мене головна ідея приватизації — це збільшення економічного розвитку і збільшення якості життя людей. А у нас відбувається покращення якості не людей, а тих, хто приватизував", - підкреслив нардеп.

Він додав: "Головна мета чоловіків, які сидять в уряді — це збільшити доходи гаманців своїх дружин, або коханок. От і все".

Зараз ви читаєте новину «Терьохін: "Приватизація робиться за менші гроші, ніж розповідають в уряді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути