четвер, 22 серпня 2013 10:04

Вітання Януковича на конгресі українців у Львові зустріли вигуками "Ганьба"

Вітання Януковича на конгресі українців у Львові зустріли вигуками "Ганьба"
Віктор Янукович. Фото: censor.net.ua

Віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула, під час зачитування листа від Віктора Януковича у Львівській опері зустріли вигуками "Ганьба".

Про це повідомляє "Тиждень" з посиланням на портал Vidia.

Представники провладних сил не приїхали на запрошення Світового конгресу українців (СКУ) на Х ювілейну зустріч. Замість Януковича до Львова, де відбувається конгрес, прибув віце-прем'єр Вілкул.

Генеральний секретар СКУ Стефан Романів зауважив, що Світовий конгрес українців надіслав звернення до Адміністрації президента з пропозицією про зустріч, але відповіді поки що не отримав. За його словами, Конгрес веде відкритий діалог і приймає у себе тих, що зголошуються на запрошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес українців вимагає у Януковича випустити Тимошенко

"Ми очікуємо, що люди розуміють: запрошення є запрошенням, якщо вони не приїжджають, ми це сприймаємо так, що вони або не зацікавлені, або не хочуть з нами говорити", – підкреслив Романів.

Натомість на конгрес прибули представники опозиції: Геращенко, Луценко, Яценюк, Кличко та Тягнибок.

"Ми як Світовий конгрес українців раніше зустрічалися з президентом, подали йому ряд питань, на які він ще досі не відповів, це питання Харківських угод, української мови, Юлії Тимошенко, визнання Голодомору геноцидом та ряд інших. Це щоденні реальні потреби, які треба розв'язувати, а їх може розв'язати влада", - розповів Романів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Конгресу українців каже, що з-за кордону Україні допомагати легше

Нагадаємо, 20-22 серпня у Львові відбувається ювілейний з'їзд Світового конгресу українців. Зокрема, 21 серпня понад 1000 осіб взяли участь у ході вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років. Першим важливим кроком СКУ після конгресу, за словами діючого президента організації, стане сприяння укладенню угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Вітання Януковича на конгресі українців у Львові зустріли вигуками "Ганьба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути