середа, 21 серпня 2013 01:03

Активістка Femen з Тунісу залишила рух через "ісламофобію і непрозоре фінансування"

Активістка Femen з Тунісу залишила рух через "ісламофобію і непрозоре фінансування"

Активістка руху Femen з Тунісу Аміна Сбуі, вона ж - Аміна Тайлер, заявила про вихід з організації. Вона стала відома після спрямованої проти салафітів акції та публікації своїх фото топлес. Як повідомляє ліванська газета Daily Star, Сбуі звинуватила Femen у ісламофобії і непрозорому фінансуванні. "Я не хочу, щоб моє ім'я асоціювалося з ісламофобською організацією", - цитує газета активістку, яка три місяці провела у в'язниці у зв'язку зі своєю діяльністю.

За її словами, на рішення вплинуло те, що захищали її інші активістки руху у туніського посольства в Парижі вигукували "Аміна акбар, Femen акбар" - перефразований варіант часто використовуваного мусульманами виразу "Аллах акбар" (Господь великий). "Це ображає багатьох мусульман і багатьох моїх друзів. Ми повинні поважати релігійні почуття всіх без винятку", - підкреслила Сбуі, яка виступала проти мусульман-радикалів і що отримувала погрози від ісламістів.

Залишаючи Femen, вона також піддала критиці відсутність прозорості у фінансуванні руху. "Я не знаю, як фінансується цей рух. Я кілька разів запитувала у керівника Femen Інни Шевченко, але так і не отримала чітку відповідь. Я не хочу бути членом організації, яка фінансується сумнівними засобами. Що, якщо її спонсорує Ізраїль?" - Зазначила активістка.

Сбуі була заарештована 19 травня по звинуваченню в незаконному носінні балончика зі сльозогінним газом після того, як намалювала слово "Femen" на одній зі стін у місті Кайруан, де повинен був пройти конгрес радикальних мусульман - салафітів. Згодом суд засудив дівчину до виплати штрафу за носіння балончика, проте дівчина залишилася під вартою до винесення рішення суду у справі про осквернення могил і порушенні громадського порядку, також інкриміновані їй.

Вона вийшла на свободу на початку серпня. Раніше Сбуі шокувала туніське суспільство, опублікувавши в Facebook свої фотографії топлес. Слідом за цим на її адресу стали надходити погрози з боку ісламістів.

Зараз ви читаєте новину «Активістка Femen з Тунісу залишила рух через "ісламофобію і непрозоре фінансування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути