неділя, 29 листопада 2015 13:05

Вілкул мститиме криворіжцям за непокору

Вілкул мститиме криворіжцям за непокору

Криворізький майдан перетвориться у заморожений конфлікт, який може вибухнути в будь-який момент.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Петро Олещук.

"Люди розуміють, що їх ошукали, але механізмів зміни ситуації — немає. Обурення буде пасивним. Але в будь-який момент може статися "врадіївка"", - сказав Олещук.

Причиною, на думку експерта, може стати бажання Вілкула чинити репресії проти активістів.

"Цей клан керував Дніпропетровщиною довгий час, має вплив на правоохоронні органи. З їх допомогою намагатиметься "пресувати" людей. Вілкул мститиме за непокору. Як Янукович, демонструватиме силу й придушуватиме невдоволення. Вже з'являються повідомлення, що людей звільняють з роботи за активну участь у протестах. Якщо це явище стане масовим, черговий сплеск невдоволення гарантований. Але з набагато серйознішими діями й наслідками", - прогнозує політолог.

Він вважає, що до влади Юрій Вілкул демонструватиме лояльність, уникатиме скандалів. Бо його "хитке мерство можна в будь-який момент переграти".

Олещук також відмітив пасивну роль партії "Самопоміч", від якої на виборах балотувався основний конкурент Вілкула Юрій Милобог.

"Вони були не готові до захисту. Мали б привертати увагу до фальсифікацій на виборах заздалегідь, як це в Дніпропетровську робив "Укроп". Мабуть, вони не мали неспростовних фактів, які свідчили б про фальсифікацію: недостача спостерігачів, фіксації. Їхні аргументи в суді видаються логічними, але легко спростовуються. Що й відбулося", - зауважив експерт.

Він зазначив, що Милобог має очолити протестний рух, турбуватися про захист людей, які його підтримали. У випадку звільнень - роздувати скандал всеукраїнського масштабу.

Нагадаємо, сьогодні о 12.00 "Самопоміч" зібрала людей на черговий Майдан біля міськвиконкому в Кривому Розі. Там поки що зібралось близько 400 осіб. Організатори очікують, що їх збереться не менше семи тисяч. У будівлі міськвиконкому - близько трьох тисяч співробітників міліції. Люди вимагають визнати вибори в Кривому Розі недійсними через фальсифікації. Висуванець від "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул переміг висуванця "Самопомочі" Юрія Милобога. Відрив між кандидатами становив 752 голоси.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул мститиме криворіжцям за непокору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути