понеділок, 15 квітня 2013 14:20

"Відставка уряду Азарова — це лише питання часу" - експерт

"Відставка уряду Азарова — це лише питання часу" - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: glavcom.ua

Відставка уряду Миколи Азарова — це лише питання часу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи те, що цього тижня Верховна Рада розгляне подання опозиційних сил щодо висловлення недовіри уряду Миколи Азарова.

Експерт нагадав, що про розмови щодо відставки уряду Азарова говорять вже кілька років, тому дуже важко перебачити час, коли це все ж таки відбудеться.

"Із стовідсотковою точністю вгадати це ( відставку уряду — ред.) неможливо. Саме тому, що Азаров це найбільш комфортний для Януковича прем'єр. По-друге, це людина, яка опановує химеру, яка називається "українська економіка", і по-третє, це людина, яка досить точно знає, де взяти гроші. Та і як прем'єр "пожежник", Азаров, безумовно, знаходиться на місці", - наголосив Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" хочуть поговорити про відставку уряду Азарова у п'ятницю

Водночас він додав: "Але коли призначали цей уряд, дуже багато казали, що Азаров буде працювати прем'єром в уряді Арбузова. І сьогодні, дивлячись на те, де хто знаходиться на ключових точках в уряді — це підтверджується. І лише питання часу,коли це буде формалізовано, тобто, коли відбудеться зміна Азарова на персону Арбузова".

Водночас, коментуючи заяву лідера фракції "Баткьівщина" Арсенія Яценюка щодо того, що комуністи домовляються з Партією регіонів щодо голосування за відставку уряду, бо владі потрібно прибрати Азарова, політолог зауважив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" пообіцяли за тиждень визначитися із пропозиціями опозиції - нардеп

"Яценюк, як один із опозиціонерів, сам піднімав питання щодо зміни уряду. Також ми пам'ятаємо, що казали комуністи щодо діяльності уряду Азарова: якщо не буде плану дій уряду, якщо не буде нормального звіту уряду, то буде ставитися питання про його відставку".

Золотарьов уточнив: "Плану дій уряду ми не побачили. Тому у комуністів є повне моральне право вимагати або звіту уряду, або його відставки. Якщо ми не почуємо перше, то буде стояти друге питання".

Він також не виключає, що відставка Кабімну зараз може бути вигідна і президенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" могли б винести на розгляд відставку уряду, але не хочуть із гордості - експерт

"Можливо це буде на часі і деяким персонам на Банковій, які планували цю рокіровку. І в цьому збігу обставин нічого дивного немає", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Відставка уряду Азарова — це лише питання часу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути