четвер, 28 лютого 2013 17:23

Комуністи не здатні на самостійну гру, але хочуть здатися "опозиційними" - експерт

Комуністи не здатні на самостійну гру, але хочуть здатися "опозиційними" - експерт
Сергій Таран. Фото: glavred.info

Комуністи не здатні на самостійну гру і ніколи без дозволу президента відставку уряду не підтримають.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи ініціативу опозиції щодо зборів підписів під резолюцією за відставку прем'єра Миколи Азарова та уряду.

Говорячи про те, що лідер КПУ Петро Симоненко вже заявив про те, що комуністи так само подумають над тим, чи підписуватися під такою резолюцією, Таран зауважив, що таким чином КПУ намагається виглядати в очах виборців опозиційною силою.

"Для комуністів надзвичайно важливо показати, що вони працюють і діють окремо від Партії регіонів. Всі знають, що це їхні союзники. Але всі також розуміють, що дії комуністів перетворюють їх на найменш ідеологічну партію в Україні. Їхні постійні союзи з прямими ідеологічними ворогами "пролетаріату і селян" перетворюють їх на тих, кого "комуністами" у класичному розумінні назвати важко. Тому КПУ треба демонструвати свою опозиційність", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк і Турчинов першими розписалися за відставку Азарова

Експерт зауважив, що підтримати відставку уряду комуністи наважаться тільки тоді, коли на це буде відповідний сигнал з боку президента Віктора Януковича.

"Комуністи чудово розуміють, що рано чи пізно Азаров стане розмінною монетою у руках сім'ї президента. І рано чи пізно його відправлять у відставку, списавши на нього всі гріхи. І в цьому разі комуністи будуть говорити, що це ледь не вони завалили уряд Азарова", - наголосив він.

Політолог додав: "Оці аргументи і змушують лідерів комуністів махати руками і говорити, що вони нібито можуть підтримати відставку Азарова. Поки не буде відмашки від особисто Януковича щодо відставки Азарова, ніхто з комуністів за його відставку голосувати не буде. Для того, щоби така відставка була, потрібно, щоби був сигнал з боку президента".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів не реагуватиме на шантаж комуністів щодо Азарова – політолог

"Я не думаю, що зараз комуністи здатні до самостійного кроку. Не думаю, що вони до цього визріли. Вони дуже добре пам'ятають середину 90-х років, коли КПУ була найбільш чисельною на території України, і не забуваємо, що на маргінал їх перетворила саме Партії регіонів, яка у східних регіонах взяла владу і помножила їх на нуль. Це вони можуть зробити і зараз, запровадивши мажоритарну систему, за якою комуністи не мають жодних шансів. Тому, думаю, комуністи, пам'ятаючи це, не наважаться на самостійну гру, бо вони ніколи не були самостійними гравцями", - підсумував Таран.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи не здатні на самостійну гру, але хочуть здатися "опозиційними" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути