неділя, 12 серпня 2012 21:05

"Ви ж дивіться, якщо проголосуєте не так..." - В опозиції лякають стеженням влади за людьми

"Ви ж дивіться, якщо проголосуєте не так..." - В опозиції лякають стеженням влади за людьми
Сергій Подгорний вважає відеокамери на виборчих дільницях тиском на українських виборців. Фото: golos.com.ua

В опозиції заявляють, що камери відеоспостереження на виборчих дільницях слугуватимуть інструментом тиску на українських виборців. Разом з тим, у владі стверджують, що запроваджують цей проект за підтримки міжнародної спільноти.

Зокрема, в ефірі телеканалу ТВі народний депутат-"регіонал" Олег Надоша зазначив, що за допомогою відеокамер можна буде переглянути голосування і процес підрахунку голосів на будь-якій дільниці.

"Закон передбачає процес видачі копій того, що знімалось, за першою заявою заявника, а не за рішенням суду... Ми вже мали одобрення у закордонної спільноти на встановлення камер спостереження", - наголосив Надоша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" заявили, що відеокамери на дільницях не врятують вибори від фальсифікацій

Водночас народний депутат-"бютівець" Сергій Подгорний зауважив, що відеокамери на виборчих дільницях встановлюватимуть за вказівкою влади.

"Окрім того, що вони нічого не змінять, це ще й інструмент тиску на нашого виборця. Коли головою ЦВК був Ківалов, то він запропонував встановити на декількох дільницях відеокамери. І тоді ходили й казали людям: "Ви ж дивіться — там камери. Якщо проголосуєте не так...", - розповів Подгорний.

"Ми не боїмось камер, - додав "бютівець". - Нам просто шкода коштів, які могли піти виборцю".

Нагадаємо, на днях президент Віктор Янукович підписав закон "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів 28 жовтня 2012", згідно з яким на встановлення веб-камер на всіх виборчих дільницях країни з держбюджету буде виділено 993,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Ви ж дивіться, якщо проголосуєте не так..." - В опозиції лякають стеженням влади за людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути