пʼятниця, 20 липня 2012 15:55

Яценюк: Влада хоче поставити веб-камери на дільницях, щоб залякати людей

Яценюк: Влада хоче поставити веб-камери на дільницях, щоб залякати людей
За словами Яценюка, найважливіший процес підрахунку голосів позбавлений контролю з боку цих відеокамер. Фото: zaholovok.com.ua

Влада планує встановити веб-камери на виборчих дільницях, щоб створити ілюзію демократичності виборів і залякати людей.

Так вважає глава Ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Влада інтегрується до Євросоюзу тільки на словах, а весь досвід переймає у російських друзів. Відеокамери були впроваджені в Росії на президентських виборах для того, щоб створити ілюзію демократичності", - цитує Яценюка прес-служба "Фронту змін".

Політик зазначив, що відеокамери, згідно з урядовим законом, повинні працювати не в той момент, коли рахують голоси, а тоді, коли приходять виборці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Викинути мільярд на камери — це дуже "жирно" для України" - екс-голова ЦВК

"Таким чином те, що для нас найважливіше, процес підрахунку голосів, - позбавлений контролю з боку цих відеокамер", - підкреслив глава Ради об'єднаної опозиції "Батьківщина".

"Вони хочуть сфальсифікувати вибори, поставивши відеокамери для того, щоб залякати людей. Говоритимуть: ми знатимемо, чи прийшли ви на виборчу дільницю і чи проголосували ви за Партію регіонів", - додав він.

Яценюк також зазначив, що законом про встановлення веб-камер на виборчих дільницях влада переслідує також власні меркантильні інтереси. Він підкреслив, що на закупівлю веб-камер виділено майже 1 млрд грн, більшу частину якого можуть привласнити. Замість цього, впевнений Яценюк, ці кошти можна було спрямувати на соціальні потреби, зокрема для лікарень і шкіл.

Він нагадав, що закон, яким влада планує встановити веб-камери на ділянках, розкритикували українські та міжнародні організації, які спостерігають за виборами.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Влада хоче поставити веб-камери на дільницях, щоб залякати людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути