субота, 21 липня 2012 18:41

10 міліціонерів знімали на відео й затримували "тризубівця" в Тернополі

Учора, близько 20 години вечора у Тернополі міліціонери затримали члена ВО "Тризуб ім. Степана Бандери" Назара Сарабуна й протримали у відділку всю ніч.

Головна підстава правоохоронців, що він начебто причетний до нападу на офіс Комуністичної партії України в Тернополі.

"До мене підійшов працівник міліції, не відрекомендувався, не пред'явив документів, - розповідає Gazeta.ua "тризубівець" Назар Сарабун. - Показав мою фотографію й сказав, що я затриманий і маю їхати з ними. Я, зрозуміло, що відмовився через уже названі причини. Але після пояснення мені, що, як і до чого, я спокійно сів у машину. Після цього мене відвезли в перший відділок. Офіційних причин у них не було. Вони вже вирішили мене затримувати через те, що я їм не підкорявся при затриманні. Я не чинив опір, але вони стверджують, що чинив".

За словами хлопця, перед цим його правоохоронці двічі відзняли на відеокамери.

У Тернополі затримали "тризубівця" за суперечку з агітаторами комуністів?

"Перший раз у центральній частині міста біля наметів Компартії. А вдруге мене відеокамери зафіксували в офісному центрі біля офісу КПУ. Я просто там був. Вони вирішили, що я хотів чинити їм протизаконні дії. Відповідно дали на мене орієнтування в міліцію. Переконаний, що правоохоронці почали мене пресувати через те, що я активіст патріотичної громадської організації", - зауважив "тризубівець".

Він також розповів, що біля наметів вів із комуністами агресивну словесну дискусію.

"Коли я вів цю перепалку з комуністами, мене знімав міліціонер у цивільному на відеокамеру. Вони також кажуть, що я чинив протиправні дії біля офісу, а я від їхніх слів відмовляюся, повністю все заперечую. Вони намагаються мені невідомо що пришити. Кажуть, нібито я пошкодив майно офісу КПУ, обливши його фарбою. Тобто там всього лише адміністративна відповідальність, але вони зробили все це такою величезною проблемою. Тому що це КПУ. З "адміністративки" вони все в політику переводять", - підкреслив Сарабун.

"Мене поінформували про цей факт уже близько 23 години, - розповідає Gazeta.ua депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна. - Я поїхав на місце затримання Назара. Був із ним практично до 3-ої ночі. Ситуація була така, що спочатку мене не допустили до нього. Незважаючи на те, що я депутат Тернопільської обласної ради, порушуючи пряму норму про статус депутатів місцевих рад".

Націоналісти влаштують на окрузі Мартинюка "Народну розправу"

За словами депутата, не було жодного документа, на підставі якого утримували хлопця. У результаті, Назар пробув у першому відділку до 9-ої години ранку, потім його перевезли до головного управління в Тернополі, і близько 10-ї години він уже був у суді.

"Міліціонерів, які мене затримали сьогодні не змогли доставити на судове засідання. Коли пролунало запитання від судді: "Де міліціонери, які його затримали?", слідчий відповів: "Немає". Тому через нестачу свідків суддя переніс судове засідання на понеділок, 23 липня, на 11:00", - зазначив затриманий.

"Те, що вчора відбувалося - це просто анекдот. Тому що за Назаром ходило там більше 10-ти правоохоронців. Таке враження, що в Тернополі вже більше немає чим зайнятися, і немає більш кримінальних злочинців, ніж цей хлопець", - наголосив Барна.

Зараз ви читаєте новину «10 міліціонерів знімали на відео й затримували "тризубівця" в Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

110

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути