понеділок, 12 грудня 2022 21:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Велика сімка" заявила, що далі чекає Росію. Зеленський у виступі зробив РФ пропозицію
Оновлено

"Велика сімка" заявила, що далі чекає Росію. Зеленський у виступі зробив РФ пропозицію
Країни "Великої сімки" заявили про подальшу підтримку України у боротьбі з російським агресором. Фото: Getty Images

Країни "Великої сімки" підтримуватимуть Україну і посилюватимуть економічний тиск на країну-агресорку Російську Федерацію.

Санкції проти Росії будуть скоординованими. Про це сказано у заяві лідерів країн G7 – Сполучених Штатів Америки, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії і Канади.

"Ми, як і раніше, віддані нашим безпрецедентним скоординованим санкційним заходам у відповідь на агресивну війну Росії. Ми підтримуватимемо і посилюватимемо економічний тиск на Росію і тих, хто ухиляється від наших обмежувальних заходів і підриває їх", – заявили.

Із лідерами країн говорив президент України Володимир Зеленський.

Подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за скликання саміту лідерів.

"Дуже дякую, пане канцлере, за слова підтримки й за скликання цього саміту. За можливість подякувати всім вам, друзі, за те, що цього року ми разом справді не втратили Україну. А з нею – Європу та світ, заснований на справедливих правилах", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США прокоментували цінову стелю на російську нафту

Росія продовжує агресію, а отже, має бути продовжена і підтримка України, заявив президент.

Назвав три кроки.

"Перший крок – нова сила. Україна потребує сучасних танків, незмінної підтримки артилерією, гарматами і снарядами. Ми потребуємо більше реактивної артилерії та більш далекобійних ракет. Що результативнішими будемо ми з такою зброєю, то коротшою буде російська агресія", – заявив.

Другим кроком назвав "нову міцність".

"Маємо зберегти і наступного року фінансову, енергетичну та соціальну стабільність. Не програти в цьому – це виграти в усьому", – сказав Зеленський.

"І третє – нова дипломатія. Україна завжди була лідером переговорних зусиль і робила все, щоб зупинити російську агресію. І зараз ми відчуваємо можливість використати дипломатію, щоб наблизити звільнення всіх наших людей і всіх наших територій. Дякую G7 за історичну підтримку. Слава Україні", – заявив президент.

Зеленський пропонує РФ вивести війська з України на Різдво.

"Я пропоную Росії хоча б спробувати довести, що вона здатна відмовитися від агресії. Було б правильно саме на це Різдво почати виведення російських військ із міжнародно визнаної території України. Якщо Росія здійснить виведення військ з України, то тим самим буде забезпечене й надійне припинення бойових дій", – заявив президент.

1 грудня президенти США і Франції Джозеф Байден та Емманюель Макрон заявили про надання значних ресурсів для підтримки стійкості України у зимовий період. Сказали про допомогу системами протиповітряної оборони.

Минулого тижня Німеччина оголосила, що передасть Україні 18 самохідних артилерійських установок САУ RCH 155. Також – 80 пікапів, 90 одиниць протидронного обладнання та іншу оборонну допомогу.

Франція передала Україні гаубиці, самохідні артилерійські установки Caesar, ракетні пускові установки і зенітні системи, сказав міністр оборони Франції.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" заявила, що далі чекає Росію. Зеленський у виступі зробив РФ пропозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути