понеділок, 12 грудня 2022 17:55

Спецтема: Війна Росії проти України

США прокоментували цінову стелю на російську нафту

США прокоментували цінову стелю на російську нафту
Міністерка фінансів Сполучених Штатів Америки Джаннет Йеллен прокоментувала обмеження ціни на російську нафту. Фото: dfc.gov

Введення стелі цін на російську нафту в $60 за барель має дві мети.

Одна – знизити доходи країни-агресорки Російської Федерації для ускладнення фінансування війни проти України. Друга – утримати світові ціни на нафту у помірному діапазоні. Про це в інтерв'ю американському телеканалу CBS сказала міністерка фінансів Сполучених Штатів Америки Джаннет Йеллен.

"Перша мета – обмежити доходи, які отримує Росія. І ми хочемо переконатися, що вони не отримають непередбачені прибутки", – сказала американський урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтові санкції боляче б'ють по Росії - ЗМІ розвідали деталі

"Це дві наші цілі: знизити доходи Росії, ускладнити їм ведення війни та утримувати світові ціни в помірному діапазоні та уникати стрибків", – заявила Джаннет Йеллен.

5 грудня запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

Обмеження ціни затвердять разом з країнами "Великої сімки" та іншими великими партнерами, повідомляла перед цим президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Ціни на російську нафту мають бути зафіксовані на рівні $30–40 за барель, заявляв президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «США прокоментували цінову стелю на російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути