неділя, 29 липня 2012 18:31

"В Україні на 11 мільйонів працюючих — 11 мільйонів пенсіонерів. Це — катастрофа" - нардеп

"В Україні на 11 мільйонів працюючих — 11 мільйонів пенсіонерів. Це — катастрофа" - нардеп
Ляпіна розповіла, над пакетом яких документів працює Об'єднана опозиція. Фото: mignews.com.ua

Опозиція робить ставку на середній клас. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповіла народний депутат від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Ксенія Ляпіна.

"Усіх дістала вже ця держава. Має бути система, яка забезпечить контроль, прозорість", - сказала вона.

За її словами, опозиція об'єдналася, тому шукає спільне на найближчі п'ять років.

"Це розвиток економіки, інвестиційних програм, середнього класу. В Україні на 11 мільйонів працюючих — 11 мільйонів пенсіонерів, а ще ж є діти. Це — катастрофа. В Німеччині 3 до 1. Це треба виправляти в першу чергу. Тому виходимо зі зменшенням соціального внеску. Але не так, як пропонує влада у концепції податкової реформи. Там хлопці прості, як кут будинку. Хочуть повернути 1990-ті у вигляді 3-відсоткового податку на купівлю валюти для імпортерів. Це означає обкласти імпорт додатковим податком. Кажуть, за це зменшать єдиний соціальний внесок працюючих. Почекайте, тут же має бути баланс. Підприємці повинні відчувати, що можуть заробити. Тоді будуть робочі місця, легальна зарплата, зменшення єдиного соціального внеску. Ми пропонуємо до 18-20 відсотків. Зараз 36,7", - зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція обіцяє відродити середній клас

Ляпіна розповіла, над пакетом яких документів працює Об'єднана опозиція.

"Зокрема, створення Антикорупційного бюро, як Федеральне бюро у США, яке може "наїхати" на президента й уряд. Передбачаємо корупційну люстрацію, створення спеціальної слідчої комісії з держзакупівель — там зараз їхня годівниця. Має пройти просто професійне очищення у виконавчій владі від нинішніх дуболомів. Програма буде доповнюватися питаннями культурного розвитку особистості, української мови. З 2005 по 2010 рік цим питанням намагалися займатися. Було пільгування книговидання. Хоч якось піднялося українське видавництво. Однак не вдалося зробити найважливішого — розширення можливостей для бізнесу", - зазначила Ляпіна.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні на 11 мільйонів працюючих — 11 мільйонів пенсіонерів. Це — катастрофа" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути