четвер, 19 липня 2012 07:45

Об'єднана опозиція обіцяє відродити середній клас

Автор: ФОТО прес-служби Об’єднаної опозиції "Батьківщина"
  Представники Об’єднаної опозиції під час круглого столу ”Мале та середнє підприємництво”. 17 липня
Представники Об’єднаної опозиції під час круглого столу ”Мале та середнє підприємництво”. 17 липня

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" впевнені, що середній клас є носієм демократії і дає розвиватися країні. Але без створення умов для ведення бізнесу, без антикорупційної боротьби він в Україні не з'явиться.

— Наша мета — створення потужного середнього класу. Ми бачимо, що його основу складає малий і середній бізнес, — говорить нардеп-"нунсівка" 48-річна Ксенія Ляпіна. — Це люди незалежні, вони взяли на себе відповідальність не тільки за власне життя, а ще й створюють робочі місця: одне, п'ять, 20. Якщо в суспільстві немає цієї енергетичної батарейки, то всі інші ресурси не працюють.

Під час круглого столу "Мале та середнє підприємництво" вона представила експертам програму Об'єднаної опозиції "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя" в частині, що стосується бізнесу.

Перший аспект — регуляторна політика. На думку опозиціонерів, держава має якнайменше втручатися в підприємницьку діяльність. Друге — зменшення податкового тиску на малий і середній бізнес.

— Не тільки податки створюють тиск, а й безліч так званих адміністративних послуг, які нав'язують підприємцям. Це треба ліквідувати. Є таке поняття як корупційний податок. Він не потрапляє в бюджет, ним не фінансують соціальні програми. Наша мета його прибрати, — наголошує Ксенія Ляпіна. — Далі — реформа судової системи, створення національного антикорупційного бюро, яке працюватиме поза межами органів виконавчої влади — такий собі аналог ФБР, створення антикорупційної комісії у Верховній Раді, антикорупційна люстрація посадовців.

Екс-міністр економіки, нардеп-"бютівець" 48-річний Сергій Терьохін запропонував ще й ввести інститут незалежних прокурорів:

— Він існує в багатьох країнах, але прокурорів треба обирати.

— Якщо не вирішити питання корупції, то всі реформи — це будівництво на піску, — додає Олег Лиховид, голова Інституту соціальної економіки Людвіга Ерхарда. — Треба знищити ґрунт, на якому базується корупція. Я називаю це — витискати державу із суспільних відносин. Друге питання — справедливе судочинство.

Екс-голова Держкомпідприємництва 59-річна Олександра Кужель упевнена, що в програмі Об'єднаної опозиції повинно бути чітко записано, що всі члени опозиції обов'язково виконують і вимагають від інших виконання закону про основні засади регуляторної політики.

— Це повинно стати як клятва на Біблії. Це друга підприємницька конституція, перший фільтр корупції в країні, — говорить вона.

Голова Всеукраїнського об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан запропонувала внести в документ норму про особисту фінансову відповідальність чиновників, а також відкрити реєстр нерухомості.

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" у відповідь взяли на себе зобов'язання всі пропозиції розглянути.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція обіцяє відродити середній клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути