четвер, 21 лютого 2019 09:56

Українська корупція пробралась у 65 країн світу

Українська корупція пробралась у 65 країн світу
НАБУ направило 500 запитів про міжнародну правову допомогу в компетентні органи інших держав. Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро знайшли прояви української корупції у 65 країнах світу.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

"Українська корупція залишила слід у 65 країнах світу. Найчастіше детективам доводиться звертатися по допомогу до правоохоронців Латвії, Кіпру, Великої Британії, Німеччини та Швейцарії. Зі свого боку Національне бюро також намагається оперативно реагувати на запити, отримані від закордонних колег: 90% із них виконані", - ідеться в повідомленні.

Детективи направили близько 500 запитів про міжнародну правову допомогу в компетентні органи інших держав. Із них тільки в другому півріччі 2018 року - 118, із яких на 52 дали відповідь. Мета запитів - з'ясувати обставини вчинення корупційних злочинів, в результаті яких завдано збитків інтересам України.

У відомстві пояснили, що більшість корупційних схем передбачає участь компаній, зареєстрованих за кордоном. Зазвичай ці компанії виконують роль посередників, які залишають у себе левову частку доходів державних компаній. Надалі організатори схем легалізують ці кошти і витрачають їх на власні потреби, у тому числі для фінансування політичних проектів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера знову зловили на виписуванні премій самому собі

"Центр протидії корупції" подав заяву до ГПУ з вимогою розслідувати можливе незаконне збагачення Юлії Тимошенко на основі даних про витрати на її лобістів у США. За інформацією "ЦПК", у 2018 році піарнику Тимошенко виплатили $390 тис. За декларацією, політик не має таких статків. Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив цю справу САП.

Зараз ви читаєте новину «Українська корупція пробралась у 65 країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути