пʼятниця, 08 лютого 2019 15:05

Сумського мера знову зловили на виписуванні премій самому собі

Сумського мера знову зловили на виписуванні премій самому собі
Сумський мер Олександр Лисенко призначав сам собі величезні премії. ФОТО: elections.rbc.ua

Сумський мер Олександр Лисенко призначав сам собі величезні премії.

"Міський голова протягом 7-ми місяців встановлював самому собі премії в розмірі 65-270% від суми свого посадового окладу, надбавок та доплат", - повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у Facebook.

Агентство направило до суду 14 адмінпротоколів щодо Лисенка через недодержання вимог ЗУ "Про запобігання корупції".

За даними громадського руху "Чесно", у 2016-ому з-поміж усіх міських голів сумський мер отримував одну з найвищих зарплат - 328 691 грн на рік. Більше було лише у мерів Запоріжжя Володимира Буряка - 385 719 грн та Львова Андрія Садового - 371 714 грн.

Під "роздачу" НАЗК потрапили також двоє депутатів-родичів Бориспільської міської ради на Київщині. Микола Грона та його син Євген взяли участь у рішенні зменшити розмір орендної плати за користування земельною ділянкою для свого підприємства. На них склали 4 протоколи.

Ще 2 складені на екс-начальника філії Комітету з фізичного виховання та спорту у Херсонській області Юрія Кана, який призначив на посаду медсестри свою дружину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали начальника залізничного вокзалу Одеси

Це вже не перший випадок, коли Лисенка ловлять на величезних преміях. 22 лютого 2017-го Олександр Лисенко засіданні міської ради проголосував за рішення підвищити собі граничний розмір премії із 150% до 300%. Казав, що використовував гроші для благодійності і призначав премії залежно від того, чи була в ній потреба. 25 квітня наступного року Зарічний райсуд Сум визнав Лисенка винним у корупційних порушеннях. Однак, мер уник відповідальності, оскільки збіг термін для його покарання.

Зараз ви читаєте новину «Сумського мера знову зловили на виписуванні премій самому собі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути