неділя, 22 грудня 2013 21:16

Учасникам київського народного віче роздавали бутерброди
35

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні, 22 грудня, відбулося чергове народне віче на Майдані Незалежності у Києві. Його організували лідери опозиційних сил. На Євромайдан прийшло близько 100 тисяч осіб.

Народне віче ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації Народне об'єднання "Майдан". Текст резолюції зі сцени зачитав народний депутат Олександр Турчинов. Співголовами ради обрали ректора Києво-Могилянської академії Сергія Квіта, голову УДАРу Віталія Кличка, співачку Руслану Лижичко, екс-міністра внустрішніх справ Юрія Луценка, екс-прем'єра Юлію Тимошенко, голову фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, та лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока.

Яценюк заявив зі сцени на Майдані Незалежності, що основні політичні завдання новоствореного народного об'єднання "Майдан" - це відновлення політичного балансу в Україні і нова Конституція. він наголосив, що перед об'єднанням також стоїть завдання сформувати план змін для України. За словами лідера фракції "Батьківщина", необхідні зміни в судовій системі (незалежні судді), нова прокуратура, оновлена міліція, яка підзвітна територіальної громади.

"Ми вимагаємо, щоб президент Янукович підписав указ і відправив у відставку уряд Азарова. Це було і залишається нашу вимогу", - зазначив Яценюк.

Віталій Кличко у своїй промові знову закликав зустріти Новий рік та Різдво на Майдані.

Зараз ви читаєте новину «Учасникам київського народного віче роздавали бутерброди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути