неділя, 22 грудня 2013 15:40

Об'єднання "Майдан" вимагає прийняти нову Конституцію - Яценюк

Об'єднання "Майдан" вимагає прийняти нову Конституцію - Яценюк
Фото: byut.com.ua
Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що основні політичні завдання новоствореного народного об'єднання "Майдан" - це відновлення політичного балансу в Україні і нова Конституція.

"Рух має чітко заявити, що у нас є політичні завдання. Одне з них - відновлення політичного балансу в країні... Друга задача - нова українська Конституція", - сказав він зі сцени на Майдані Незалежності, виступаючи на народному віче.

Політик пояснив ці вимоги: "Народ України повинен сказати своє слово про нової української Конституції, яка повинна бути Конституцією 45 мільйонів громадян. Парламент повинен представляти волю українського народу, де президент не буде царем, а український народ повинен отримати право відправляти такого президента у відставку. Український уряд має не тільки вчитися розмовляти українською, але і думати по-українськи".

Крім того, він наголосив, що перед об'єднанням також стоїть завдання сформувати план змін для України.

За словами А.Яценюка, необхідні зміни в судовій системі (незалежні судді), нова прокуратура, оновлена міліція, яка підзвітна територіальної громади.

"Ми вимагаємо, щоб президент Янукович підписав указ і відправив у відставку уряд Азарова. Це було і залишається нашу вимогу", - також зазначив він.

А.Яценюк також зазначив, що Україні потрібні робочі місця і зарплати: "Потрібні нові технології, потрібні мізки і рух вперед. Ми з-за цього режиму відстали на десятки років. Саме тому нам потрібен новий Податковий кодекс, якісну освіту, що дозволить Україні стати однією з перших країн у Європі за новими технологіями".
Зараз ви читаєте новину «Об'єднання "Майдан" вимагає прийняти нову Конституцію - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути