четвер, 04 лютого 2016 14:18

У США натякнули - без Абромавичуса в України можуть початися проблеми з МВФ

У США натякнули - без Абромавичуса в України можуть початися проблеми з МВФ
Пайфер радить не звільняти Абромавичуса. Фото: dumka.org.ua

Західні партнери України занепокоєні відставкою міністра економіки Айвараса Абромавичуса та критикують українську владу через це.

Про це у коментарі УНІАН розповів екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Відставка Абромавичуса викликає питання на Заході про відданість українського уряду наполегливим реформам та боротьбі з корупцією. Спільна заява послів дев'яти країн щодо відставки Абромавичуса відображає цю занепокоєність. Київ повинен сприйняти цю заяву дуже серйозно і надіслати більш потужний та чіткий меседж про готовність вирішувати ці проблеми, або підтримка від Міжнародного валютного фонду, Європейського Союзу і США почне слабшати", - заявив Пайфер.

Як писала Gazeta.ua, Абромавичус подав у відставку через блокування реформ з боку найближчого соратника президента Ігоря Кононенка. Заявив, що Кононенко протискує своїх людей на посади у держпідприємствах. Але міністра має звільнити Рада, голосування поки не відбулося. Абромавичус пішов на лікарняний і у четвер не з'являвся у міністерстві.

Через цей скандал посли 9 країн, серед яких США, Канада, Німеччина та Франція, написали звернення до української влади. Порадили залишити дріб'язкові розбіжності у минулому.

Зараз ви читаєте новину «У США натякнули - без Абромавичуса в України можуть початися проблеми з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути