середа, 15 травня 2024 22:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Треба бути реалістами": президент Чехії висловився щодо шансів України повернути захоплені території

"Треба бути реалістами": президент Чехії висловився щодо шансів України повернути захоплені території
Надія на повернення Україною окупованих територій "в осяжному майбутньому" є наївною, вважає президент Чехії Петр Павел. Фото: Getty Images

Надія на повернення Україною окупованих територій "в осяжному майбутньому" є наївною.

Росія не збирається просто так віддавати ці території, тому слід розглянути "мирну угоду". Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю SkyNews, пише Ceske noviny.

За його словами, на війну в Україні потрібно "дивитися реалістично".

"Я думаю, було б наївно говорити, що Україна може повернути окуповані території в осяжному майбутньому. Росія просто так не віддасть окуповані території. Нам потрібно зупинити війну, а потім почати обговорювати майбутні домовленості. Це може бути якийсь компроміс, але не без згоди України, Росії та країн, які будуть гарантом цієї угоди", - сказав Павел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині - Зеленський

Пізніше у Twitter, Павел додав, що давно закликає підтримувати Україну відповідно до міжнародного права. Він наголосив на необхідності збільшення поставок боєприпасів і військової техніки до України через чеську ініціативу.

Чеський президент наголосив, що Росія здатна негайно зупинити війну, однак їй це не цікаво. Адже окупанти сподіваються досягти своїх цілей – взяти під контроль Україну, усунути демократично обраний уряд і демілітаризувати суверенну країну.

"Тому для нас така важлива підтримка України. Проте військова підтримка України не виключає пошуку рішення для припинення конфлікту. Навпаки, це має відбуватися одночасно. Водночас будь-яка мирна домовленість обов'язково передбачає згоду України та врахуванням її основних інтересів", - додав Павел.

Російські окупанти просунулися на фронті у Харківській, Луганській, Донецькій та Херсонській областях.

Водночас темп наступальних операцій РФ на півночі Харківської області протягом доби сповільнився, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Треба бути реалістами": президент Чехії висловився щодо шансів України повернути захоплені території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути