пʼятниця, 29 червня 2012 03:30

У патріарха Кирила звинуватили "Срібну калошу" в екстремізмі

У патріарха Кирила звинуватили "Срібну калошу" в екстремізмі

Представники православної громадськості розпочали збір підписів під відкритим листом до президента Росії Володимира Путіна, в якому вони просять його перевірити на екстремізм церемонію вручення премії "Срібна калоша" і захистити патріарха Кирила від нападок.

Про це повідомляється 28 червня в блозі глави Асоціації православних експертів Кирила Фролова. На думку авторів листа, церемонія вручення премії "Срібна калоша", на якій патріарху Кирилу була присуджена нагорода за сумнівні досягнення, "потребує ретельної перевірки на предмет вмісту в ній елементів екстремізму, закликів до повалення конституційного ладу РФ, образи честі і гідності суспільно значущих персон, а також образи релігійних почуттів громадян Росії, які сповідують православ'я ".

За словами активістів, під час церемонії були ображені релігійні почуття православних, честь і гідність патріарха і глави синодального Відділу зі взаємин РПЦ і суспільства протоієрея Всеволода Чапліна, влади.

Автори листа просять президента доручити держструктурам перевірити церемонію вручення премії на предмет відповідності законам.

Також у блозі викладено звернення до генерального прокурора Росії Юрія Чайки. Церемонія вручення премії, що присуджується радіостанцією "Срібний дощ" за найсумнівніші досягнення, пройшла 18 червня.

Нагадаємо, Патріарх став переможцем в номінації "Чуровщіна року, або руки по лікоть в чудеса" за "непорочне зникнення годинника".

Зараз ви читаєте новину «У патріарха Кирила звинуватили "Срібну калошу" в екстремізмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути