понеділок, 15 червня 2015 14:59

У "Народному фронті" хочуть позбавити Фірташа впливу на титанові підприємства

У "Народному фронті" хочуть позбавити Фірташа впливу на титанові підприємства
vkurse.ua

Депутатська фракція "Народний фронт" наполягає на включенні до порядку денного цього пленарного тижня законопроекту №2757 щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у понеділок під час Погоджувальної ради. - повідомляють у прес-службі "Народного фронту".

Він зазначив, що цей законопроект спрямований на захист прав учасників товариств з обмеженою відповідальністю на управління цими товариствами.

За словами Тетерука, під дію цього закону підпадатиме, зокрема, підприємство ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", 49% якого належать структурам Дмитра Фірташа, через що олігарх має можливість паралізувати управлінську діяльність загальних зборів і не виплачувати державі дивіденди (згідно з чинним Законом "Про господарські товариства" загальні збори ТОВ мають кворум за умови присутності учасників товариства, які сукупно є власниками, більш як 60% голосів).

Тетерук підкреслив, що ситуація, що склалася у ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", аналогічна тій, що була в акціонерних товариствах, зокрема "Укрнафті", тому й виникла потреба розробки законопроекту №2757.

"Треба виправити ситуацію, коли ми надали можливість державі отримувати дивіденди від акціонерних товариств. Так само треба поліпшити ситуацію і з товариствами з обмеженою відповідальністю", - наголосив він.

Так, законопроектом №2757 пропонується внести зміни до частини другої статті 60 Закону України "Про господарські товариства", а саме: зменшити кількість присутніх учасників товариства з обмеженою відповідальністю для визнання загальних зборів цих товариств повноважними з 60% до більш ніж 50% відсотків голосів.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що такий спосіб законодавчого регулювання порядку проведення загальних зборів не тільки вирішить проблеми захисту інтересів учасників товариств, а також наблизить законодавство України до міжнародних стандартів, що позитивно вплине на інвестиційний клімат України.

 

Зараз ви читаєте новину «У "Народному фронті" хочуть позбавити Фірташа впливу на титанові підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути