пʼятниця, 13 квітня 2012 13:45

У Гельсінському комітеті незадоволені: Україна так і не виконала рехолюцію ПАРЄ

У Гельсінському комітеті незадоволені: Україна так і не виконала рехолюцію ПАРЄ
Українська влада не задовольнила вимоги ПАРЄ - правозахисники. Фото: belmarket.by

Гельсінський комітет з прав людини заявляє, що за два місяці після ухвалення резолюції ПАРЄ українська влада не задовольнила її вимоги.

Про це йдеться правовому моніторингу Гельсінського комітету щодо виконання революції ПАРЄ від 26 січня 2012 року, повідомляє "Українська правда".

"Після двох перших місяців після ухвалення Резолюції українська влада не задовольнила вимоги, пов'язані з кримінальним переслідуванням колишніх урядовців. Навпаки, було порушено нові кримінальні справи та змарновано декілька можливостей внести поправки до Кримінального кодексу", - заявляє Гельсінський комітет.

В документі також зазначається, що "лише серйозний зовнішній тиск змусив владу продемонструвати певну гнучкість у питанні медичного лікування за межами тюремної системи та іноземних візитів до ув'язнених політиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюцію ПАРЄ має виконувати опозиція - "регіонал"

"Президентська адміністрація з вражаючою наполегливістю та швидкістю проштовхує законодавство, пов'язане з реформою системи кримінального правосуддя, але реальне запровадження реформи потребує набагато більшого та триватиме роками, в залежності від того, чи існуватиме справжнє бажання проводити реформи та нарешті замінити слова діями", - наголошують у Гельсінському комітеті.

Також у комітеті зазначають, що українська влада так і не продемонструвала жодних ознак намірів змінювати виборчу систему, не існує  жодних ініціатив щодо виконання рекомендації ГРЕКО стосовно фінансування політичних партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: резолюція ПАРЄ - це останній цвях у труну диктатора Януковича

В комітет також не можуть спрогнозувати реформу конституції, адже вона перебуває на початковій стадії.

Зараз ви читаєте новину «У Гельсінському комітеті незадоволені: Україна так і не виконала рехолюцію ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути