пʼятниця, 24 лютого 2012 22:00

Резолюцію ПАРЄ має виконувати опозиція - "регіонал"

Резолюцію ПАРЄ має виконувати опозиція - "регіонал"

Опозиційні політичні сили несуть відповідальність за виконання рекомендацій та вимог, які поставила  Парламентська асамблея Ради Європи перед Україною.

Про це заявив голова постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ, народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску.

"У тому випадку, якщо знову виникне питання по Україні, якого поки що у порядку денному немає, але у нас буде зустріч із доповідачами наприкінці цього місяця, ми звернемо увагу на те, що резолюція Парламентській асамблеї Ради Європи звернена до країни в цілому. Пункт 17 резолюції ПАРЄ передбачає, що відповідальність за невиконання зобов'язань України, які ми взяли на себе у 1995 році, лягає на усі уряди, у тому числі – на нинішню опозицію. З іншого боку, у резолюції підкреслюється, що нинішня влада доклала багато зусиль, аби виконати ці зобов'язання", - сказав Попеску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагає негайно звільнити "ворога України" Табачника

Також він відзначив, що однією з умов ПАРЄ, яку розпочала виконувати нинішня влада, є ухвалення Кримінально-процесуального кодексу, а також розробка нових законопроектів про адвокатуру та прокуратуру.

"В Кримінально-процесуальному кодексі міститься низка європейських норм", - додав Попеску.

Нагадаємо, опозиція заблокувала засідання Верховної Ради. Фракції "БЮТ-Батьківщина" і НУНС не розблокують роботу Верховної Ради, поки президент України Віктор Янукович не зустрінеться з опозицією.

Опозицію цікавить, яким чином Янукович буде виконувати резолюцію ПАРЄ щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Резолюцію ПАРЄ має виконувати опозиція - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути