середа, 22 лютого 2012 08:58

Опозиція запросила президента до діалогу у формі ультиматуму та образи - Мірошниченко

Опозиція запросила президента до діалогу у формі ультиматуму та образи - Мірошниченко

Запрошення опозицією президента Віктора Януковича до розмови було ультиматумом і натяком на образу.

Про це заявив представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко в ефірі 5 каналу, коментуючи ініціативу опозиції щодо зустрічі з президентом.

Відповідаючи на запитання, чи має шанс опозиція на таку зустріч, він заявив: "Безперечно".

Водночас, він додав: "Єдине, що мене особисто трошки здивувало, якщо хочете: хіба це правильний стиль розмови з президентом? Або навіть запрошення до розмови в форматі ультиматуму і такого натяку на образу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк хоче негайно зустрітися з Януковичем і спитати: "Що ми знову здаємо Росії?"

"Я думаю, що по стилістиці опозиції не стільки потрібна ця зустріч, скільки потрібна отака дискусія, або отакий виклик. Я не думаю, що це той формат, в якому вони б мали діяти, якби хотіли обговорити проблему", - пояснив Мірошниченко.

Представник президента у ВР також запевнив, що влада резолюцію ПАРЄ виконувати збирається. Так, зокрема, він розповів, що президент дав відповідні доручення своїй Адміністрації: "Там визначені відповідальні особи на рівні заступників голів адмінстрації, радників президента".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів натякнули, що ЄС не бачить колоди у власному оці

"Що стосується парламенту, то парламент має з одного боку втілювати в законодавче поле ці рекомендації, які є. З іншого боку, я почув акцент якраз з приводу того, як розвязати проблему Тимошенко, Луценка, тобто тих політиків, які сьогодні є в опозиції і водночас вони під кримінальним переслідуванням. Інші рекомендації треба виконувати, вони досить чіткі", - прокоментував він заяву "регіонала" Івана Попеску щодо того, що Україна у виконання резолюції ПАРЄ має враховувати досвід Європи.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Нардепи свистіли, показували середні пальці та прийняли декілька законопроектів

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, опозиція висловила бажання поговорити з Януковичем "по-чоловічому", зокрема вони хочуть обговорити з главою держави, "як він збирається виконувати резолюцію ПАРЄ та допустити до виборів політичних в'язнів".

"Ми хочемо поговорити з Януковичем не як політики,а як державні діячі та чоловіки. Думаємо, що він не знає, що відбувається в країні", - наголосив віце-спікер Микола Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція запросила президента до діалогу у формі ультиматуму та образи - Мірошниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути