понеділок, 23 січня 2012 20:21

Резолюція ПАРЄ: оцінювати дії Тимошенко і Луценка мають виборці, а не суд

Резолюція ПАРЄ: оцінювати дії Тимошенко і Луценка мають виборці, а не суд

ПАРЄ "схвильована" кримінальним переслідуванням колишніх членів уряду України. Про це йдеться в проекті резолюції асамблеї, яка буде розглянута на засіданні ПАРЄ у четвер, 26 січня.

Згідно з висновками спеціальної комісії при ПАРЄ, які наводяться в тексті резолюції, звинувачення українським політикам висуваються вже пост-фактум і за дії, які вони зробили під час "нормального процесу прийняття політичних рішень".

"Комітет вважає, що оцінка політичних рішень і їх наслідків - прерогатива парламенту і виборців, а не суду", - йдеться в проекті резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легітимність українських депутатів в ПАРЄ поставили під сумнів

ПАРЄ закликає українську владу "прибрати з Кримінального кодексу статті, які дозволяють здійснювати кримінальне переслідування за прийняття політичних рішень" і просить "зняти з колишніх членів уряду всі звинувачення, які засновані на цих статтях".

Комітет вважає, що "множинні недоліки, виявлені під час судових процесів проти колишніх членів уряду, могли позбавити їх можливості брати участь у чесному суді" в розумінні Європейської конвенції з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція просить ПАРЄ відсторонити українську делегацію - джерело

Також у резолюції ПАРЄ наголошується, що виявлені недоліки викликані "системними дефектами в судовій системі України".

"Ці дефекти, а вони не нові і давно хвилюють ПАРЄ, фігурують у зобов'язаннях України, які вона взяла на себе, вступивши до Ради Європи", - сказано в тексті резолюції.

Зараз ви читаєте новину «Резолюція ПАРЄ: оцінювати дії Тимошенко і Луценка мають виборці, а не суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути