пʼятниця, 18 листопада 2011 10:09

У ПАРЄ вже думають над санкціями щодо України - ЗМІ

У ПАРЄ вже думають над санкціями щодо України - ЗМІ

На засіданні Моніторингового комітету Парламентської асамблеї ради Європи, що відбулося 17 листопада в Парижі, йшлося про можливі застережні заходи проти української влади.

Як пише "Український тиждень", один з працівників секретаріату ПАРЄ зазначив, що "виглядає так, ніби українське керівництво навмисне провокує європейські політичні кола".

"Зобов'язання як не виконувалися, так і не виконуються роками. Обіцяли вдосконалити Кримінальний кодекс і не зробили. Не пустили доповідачів відвідати в СІЗО Тимошенко та Луценка. Обговорення нового виборчого закону зайшло у глухий кут. Така поведінка гарантовано веде до погіршення відносин", - вважає він.

Не лише депутатів з Моніторингового комітету, але й керівництво Ради Європи неприємно здивував той факт, що президент Янукович, вперше за всі роки членства України в міжнародній організації, не побажав зустрітися з доповідачками Маріеттою де Пурбе-Лундін та Майліс Репс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ припинить моніторинг України, якщо влада зважатиме на її рекомендації

"Українські лідери копіюють російський стиль, - припустив один з членів французької делегації. - Там також не люблять зустрічатися з доповідачами. Свідомо це робиться чи автоматично, не так і важливо. Але наслідки для Києва такі: його все більше й більше знову будуть асоціювати з Москвою".

Якщо Україна далі нехтуватиме що власними зобов'язаннями перед Радою Європи, що принципами верховенства права та поваги до свободи слова, комітет, можливо, запропонує символічні санкції проти Києва. Це можуть бути і позбавлення української делегації права голосу на пленарних засіданнях ПАРЄ, і можливе призупинення членства, й зміна статусу з повноправного члена органіазції на спостерігача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники ПАРЄ стурбовані здоров'ям Тимошенко та Луценка

"Україна сьогодні стала однією з найбільших проблем ПАРЄ, - зазначив один з французьких депутатів. - Не те щоб у Росії або в Азербайджані ситуація принципово краща, але у цих країнах вона стабільно недобра. В Україні ж негативні тенденції прогресують дуже швидко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ поміняє тон спілкування з Україною

На засіданні Моніторингового комітету було вирішено, що на початку січня доповідачки знову відвідають Україну й спробують поспілкуватися із керівництвом держави. 15 грудня комітет ще раз збереться в Парижі. На цей час проміжний звіт по Україні буде практично готовий. Його заплановано до обговорення на січневій сесії ПАРЄ 23-27 січня.

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ вже думають над санкціями щодо України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути