понеділок, 25 лютого 2013 16:22

У Брюселлі Україна і ЄС зобов'язалися просувати безвізовий режим

У Брюселлі Україна і ЄС зобов'язалися просувати безвізовий режим
У Брюселлі сподіваються на якнайшвидший вступ у силу Угоди про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз. Фото: kontrakty.ua

Україна і Євросоюз підтвердили спільні зобов'язання у просуванні безвізового режиму.

Мова про це йде у спільній заяві, прийнятій за підсумками саміту Україна-ЄС, який пройшов у понеділок у Брюсселі. Українську сторону представляв президент Віктор Янукович, європейську - президент Ради ЄС Херман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

"Лідери приділили особливу увагу мобільності громадян, підтверджуючи спільні зобов'язання просуватися до безвізового режиму в установленому порядку, як тільки будуть виконані умови для добре керованого та безпечного пересування громадян", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи Бригинець і Павловський вимагали "Юлі - волю!" у Брюсселі

Крім того, вони позитивно відзначили прогрес України в реалізації першої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму і активізацію зусиль із метою досягнення відповідних критеріїв.

"Вони сподіваються на якнайшвидший вступ у силу Угоди про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз, яка була підписана у липні 2012 року з метою подальшого спрощення видачі віз українським громадянам", - зазначають лідери України та ЄС.

Зараз ви читаєте новину «У Брюселлі Україна і ЄС зобов'язалися просувати безвізовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути