понеділок, 15 вересня 2014 20:45

"Тушки" поховалися у списках за новими обличчями — експерт

"Тушки" поховалися у списках за новими обличчями — експерт
фото: Сегодня

Політичні сили, які братимуть участь у дострокових парламентських виборах, спекулятивно підійшли до формування партійних списків. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог "Першої рейтингової системи" Михайло Басараб.

"Партії вловили запити суспільства. Але зі спекулятивною точкою зору підійшли до формування списків. Технологи усвідомлювали, що суспільство сформувало запит на політиків, які вийшли з Майдану, з воєнної кампанії на Донбасі. Тому взяли громадських активістів, журналістів, які спеціалізуються на розслідуваннях. Також - найвідоміших, найяскравіших представників молодіжного середовища", - зауважив політолог.

За його словами, майже до всіх партій увійшли люди, пов'язані з воєнною кампанією на Донбасі — командири батальйонів, волонтери.

"Це спекулятивна відповідь на запит суспільства. Молоді політики отримали крихітну частину місць у списках. Їх використали для краси. Порошенко зможе провести близько 100 депутатів, а з них нових людей десь п'ятеро. У списках позаховувалися люди, родом з політичного минулого — ті, хто прямо й неприховано співпрацювали з режимом Януковича. Є "тушки" Нємілостівий, Жванія і мер Дніпропетровська, "регіонал" Іван Куліченко. Вони - в Порошенка. Таких багато і в інших списках. Тому у Верховній Раді переважатимуть старі політики — чиновники, бізнесмени. Оновленими є тільки перші п'ятірки й десятки списків", - додав Басараб.

Зараз ви читаєте новину «"Тушки" поховалися у списках за новими обличчями — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути