понеділок, 11 лютого 2013 20:29

"Судді ВАСУ скоїли посадовий злочин. Права в їхньому рішенні - нуль" - Головатий

"Судді ВАСУ скоїли посадовий злочин. Права в їхньому рішенні - нуль" - Головатий
Сергій Головатий: Суддів ВАСУ треба покарати. Фото: ukranews.com

Судді ВАСУ свідомо пішли на порушення закону та на професійний злочин, приймаючи суто політичне рішення щодо позбавлення мандатів двох народних депутатів.

Таку думку Gazeta.ua висловив колишній народний депутат, екс-міністр юстиції Сергій Головатий, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду, який позбавив мандатів народних депутатів Павла Балогу і Олександра Домбровського.

"Права в цьому рішенні - нуль. Судді зробили те, що заборонено робити Конституцією. При чому, це судді звичайної юрисдикції. Вони скоїли посадовий злочин", - обурився політик.

Він переконаний, що судді ВАСУ мають нести відповідальність за своє рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кармазін нагадав Балозі, що він теж приводив до влади "сумнозвісного гаранта"

"Їх треба покарати за це. Бо це скоїно усвідомлено. Кожен мало-грамотний юрист, який закінчив юридичний факультет, прочитає перелік підстав, за якими можна позбавити депутата мандату. І цього випадку, за яким винесено рішення суду, у переліку немає", - пояснив екс-міністр.

Головатий зауважив: "Бо виборчий процес завершився, офіційні результати оголошені і депутати прийняли присяги. Всі юридичні вимоги депутатами було виконано. При чому, їхні повноваження підтвердила Центральна виборча комісія, а це єдиний орган, який може підтвердити чи не підтвердити повноваження народних депутатів після виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада намагається показати, хто в домі господар" - Гарань про позбавлення мандатів двох нардепів

"Більше того, депутат після прийняття присягу у своєму статусі є непорушний. Все. Його не можна позбавляти повноважень окрім підстав, передбачених Конституцією — за власним бажанням, у зв'язку зі смертю, за втратою громадянства тощо. Судді свідомо пішли не те що на порушення закону, а на посадовий, професійний злочин. Вони обов'язково мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосив він.

Рішення ВАСУ було суто політичним, переконаний Головатий, тому і до відповідальності суддів варто притягнути через політичну площину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інтернеті з'явилися копії рішення ВАСУ щодо позбавлення депутатства двох нардепів

"Навряд чи Вища рада юстиції, яка повністю підконтрольна владі, сама вдасться до покарання цих суддів. Але в цьому разі питання переходить у політичну площину. Оскільки у політичну площину увійшли судді, які приймали це рішення, асиметричною має бути і відповідь політиків, і перш за все, політиків всіх трьох опозиційних сил", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «"Судді ВАСУ скоїли посадовий злочин. Права в їхньому рішенні - нуль" - Головатий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути